NIEUWS

Belram stelt voor: Audium


Redactie HiFi.nl | 22 oktober 2010

Naast Atoll Electronique, importeert Belram ook sinds enige tijd de Duitse luidsprekers van het merk Audium in België. Het bedrijf laat nu weten deze distributie uit te breiden naar de gehele Benelux. Bij Novus Audio liggen ze al in de winkel.

Audium is een Berlijnse luidsprekerfabrikant die het breedband principe omarmt en hierbij naar eigen zeggen de meest gehoorde tegenargumenten (weinig laag of juist terughoudend hoog) met een innovatieve techniek gepareerd heeft.

De fabrikant heeft gekozen voor de combinatie van een kleine 3” breedbandluidspreker, ondersteund door een geïntegreerde ovale woofer voor de lage frequenties. Dit revolutionaire 3" breedbandcomponent is de rode draad in het huidige gamma luidsprekers. Door deze breedbandtechnologie te gebruiken houdt Audium het muzikaalsignaal `intact`, door middel van één enkele luidspreker die het volledig gamma frequenties reproduceert. Klanken of noten voorkomend uit een instrument of stem, zullen niet ‘in stukken worden gehakt’ en verspreid worden over de verschillende componenten (voor laag-, midden- en hoogfrequenties) zoals dit wel bij traditionele benaderingen gebeurd. Hierdoor krijgen we een zeer homogene en samenhangende weergave, aangezien de klank uit één enkele bron voortkomt”, laat importeur Belram weten.

Ook de woofer is afwijkend met zijn ovale vorm. Belram: “Waarom ovaal? Simpelweg om de ideale verhouding tussen de beschikbare membraanoppervlakte en de vorm van behuizing te bereiken. Dankzij de verticale plaatsing is de stijfheid van de kom en het membraan aanzienlijk groter.

EDITORS' CHOICE