Philips trekt stekker uit Pronto


Redactie HiFi.nl | 03 november 2010 | Philips Pronto

De Eindhovense elektronicagigant Philips heeft bekend gemaakt te zullen stoppen met het maken van de Pronto programmeerbare afstandsbedieningen. Eind vorig jaar liet het bedrijf al weten te zoeken naar een nieuwe strategie voor de Pronto divisie. Deze zou niet meer binnen de Philips strategie passen.

Philips maakte toen tevens bekend dat bij de vestiging in Haasrode, nabij Leuven, 50 van de 135 banen verdwijnen en dat er actief werd gezocht naar een partner of kandidaat-koper. Aangezien er bijna een jaar verder nog steeds geen geschikte partner is gevonden heeft het concern besloten te gaan stoppen met de Pronto producten en alle gerelateerde activiteiten.


Foto: Philips Pronto TSU 9800

De Pronto was lang één van de weinige beter betaalbare opties om een groot aantal apparaten met één afstandsbediening aan te sturen. Concurrentie kwam er van onder andere Logitech met haar Harmony modellen, maar ook belangrijk; van de smartphone en tablets en hun applicaties.

Er blijven voor Philips in Haasrode nog 43 mensen aan het werk. Ze houden zich bezig met de verkoop van afstandsbedieningen aan andere ondernemingen, bijvoorbeeld producenten van set-top-boxen. Daarnaast werkt een deel van het personeel aan ontwikkeling en onderzoek. De stap in Haasrode past in het streven om de divisie Consumer Lifestyle beter te laten presteren. De TV-divisie van Philips heeft het al jaren moeilijk. Sinds 2007 werd meer dan 700 miljoen euro verlies geleden op de verkoop van televisies.

EDITORS' CHOICE