NIEUWSSony

Sony introduceert MUBI-filmdienst voor PS3


Redactie HiFi.nl | 07 november 2010 | Sony

Sony komt met de MUBI, een dienst waarmee films naar de PlayStation 3 kunnen worden gestreamd. Er is ook de mogelijkheid om films te huren. Voor het duurste abonnement, 12,99 euro per maand, kun je onbeperkt films kijken.

Het assortiment van MUBI bestaat uit ongeveer 300 films, waarvan het gros bestaat uit klassiekers en films die door onafhankelijke regisseurs op fimfestivals zijn gepresenteerd. Niet voor alle films hoef je te betalen, sommige films zijn gratis. Voordat je films kunt streamen naar de PlayStation 3 moet je eerst een applicatie uit de PlayStation Store downloaden.

Naast het gratis aanbod biedt MUBI ook drie abonnementsvormen. Korte films van minder dan veertig minuten kunnen voor 0,99 euro per titel een week lang worden bekeken. Langere films kosten 3,59 euro per week en voor 12,99 per maand kan onbeperkt naar het complete MUBI-aanbod worden gekeken. De betaling verloopt via het standaard PSN wallet-systeem.

Momenteel worden alle films nog in sd-kwaliteit aangeboden. Het is niet bekend of Sony in de toekomst hd-materiaal via MUBI gaat aanbieden. Klanten van de huidige web based MUBI-service kunnen hun MUBI-account aan hun PSN-account linken. Op die manier kan een op de PS3 begonnen film later op mubi.com verder worden bekeken.

EDITORS' CHOICE