NIEUWS

Western Digital introduceert WD TV Live Hub


Redactie HiFi.nl | 17 november 2010

Western Digital, fabrikant van externe opslagsystemen en mediaspelers, introduceert het nieuwe WD TV Live Hub mediacenter, een Full-HD 1080p mediaspeler met ingebouwde 1 terabyte netwerkschijf die de gebruiker in staat stelt al zijn persoonlijke beeld- en geluidsmateriaal af te spelen op elk beeldscherm in de woning.

Het WD TV Live Hub mediacenter is geschikt voor het afspelen van een breed gamma van bestandstypen, waaronder gangbare Full-HD 1080p videoformaten als .mkv, .mp4 en .mov. Ook maakt het apparaat sociale interactie via Facebook mogelijk, waardoor de gebruiker foto`s en video`s direct kan uploaden, delen en bekijken en de laatste berichten kan lezen van vrienden en bekenden – gewoon op de breedbeeld tv. Ook filmpjes bekijken op YouTube en foto`s op Flickr behoort tot de mogelijkheden.Digitaal beeld- en geluidsmateriaal kan eenvoudig op de interne schijf worden overgezet vanuit gedeelde mappen op pc of Mac via een netwerkverbinding of direct van een externe harddisk, USB-stick, camcorder of camera, aan te sluiten op een van de beide USB-poorten. Videostreaming is ook mogelijk vanaf een home netwerkschijf met DLNA/UPnP™ serverfunctionaliteit zoals de onlangs aangekondigde My Book Live Home Network Drive.

De WD TV Live Hub fungeert ook als mediaserver: HD video, audio en foto`s op de ingebouwde harde schijf kunnen worden weergegeven op elke DLNA/UPnP-compatibele tv of multimediaspeler, overal in huis, bijvoorbeeld op een WD TV Live HD media player, een aangesloten televisie, Xbox 360® en PlayStation® 3. Streaming vanaf de WD TV Live Hub is ook mogelijk naar iPad, iPhone of Android smartphone, maar daar zijn dan wel extra applicaties voor nodig.

Prijzen en beschikbaarheid
Het WD TV Live Hub mediacenter is per direct verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 219 euro incl BTW.

EDITORS' CHOICE