NIEUWS

Nieuwe theatertour Jan Douwe Kroeske


Redactie HiFi.nl | 19 november 2010

De eerste sucesvolle ‘2 meter Sessies’ theatertour van Jan Douwe Kroeske heeft HiFi.nl op de voet gevolgd. Volgend jaar keert Kroeske weer terug in de theaters met zijn muzikale show. Dit keer neemt hij de Ierse singer-songwriter Luka Bloom mee de theaters in. De theatertour start op 2 februari 2011 in Podium de Vorstin in Hilversum, daarna is de voorstelling nog tot en met 26 februari 2011 in de Nederlandse theaters te zien.

Na 25 jaar ‘2 Meter Sessies’ op televisie en radio is er een groot archief ontstaan met bijna 1.500 opnamen in beeld en geluid. Aan iedere opname kleeft een mooi verhaal en dat is nou juist waar Jan Douwe Kroeske naar op zoek is. Op geheel eigen wijze neemt Jan Douwe Kroeske het publiek mee op een muzikale reis door de vele klassiekers die zijn muziekarchief rijk is. Van `jonge` namen als Alberta Cross en School is Cool naar grote namen als Aerosmith, James Taylor, Radiohead, Foo Fighters, Coldplay, Joe Cocker en Nirvana.

Tijdens de eerste `2 Meter Sessies` theatertour in februari en maart 2009 (zie ook dit blog-kanaal over deze tour op HiFi.nl) was de toen nog onbekende Belgische zangeres Selah Sue de muzikale gast. Dit keer neemt Jan Douwe de Ierse singer-songwriter Luka Bloom mee de theaters in, een artiest die gedurende zijn 30-jarige carrière veelvuldig te gast is geweest bij de `2 Meter Sessies` en nog altijd albums uitbrengt waarmee hij de wereld rond tourt. Voor tourdata kun je kijken op de website van 2 Meter Sessies.

Meer lezen over Jan Douwe Kroeske? HiFi.nl had in 2009 een interview met hem over de 2 meter Sessies.

EDITORS' CHOICE