NIEUWSLogitech

Logitech: ‘liefdesrelatie’ met de afstandsbediening


Redactie HiFi.nl | 23 november 2010 | Logitech

Ter ere van de 60ste verjaardag van de afstandsbediening heeft Logitech een onderzoek uitgevoerd, waaruit blijkt dat onze ‘liefdesrelatie’ met deze gadget heftiger dan ooit is. De afgelopen vijf jaar is het aantal Nederlanders met vier of meer afstandsbedieningen bijna verdubbeld (naar 40 procent). Volgens het onderzoek blijkt het apparaatje zo essentieel te zijn voor het dagelijks leven dat ruim één op de vijf Nederlandse tv-fans aangeeft ‘liever een maand geen seks te hebben dan hun controle over de tv te verliezen’.

Een ander opmerkelijk resultaat uit het onderzoek: iets minder dan een derde van de Nederlanders zou liever hun tanden niet meer poetsen dan de afstandsbediening uit handen te geven. Ook gaf bijna driekwart van de respondenten aan de verschillende afstandsbedieningen veel te gecompliceerd te vinden. Iets waar Logitech met haar Harmony modellen een oplossing voor biedt.Rogier Volmer van Logitech Benelux: “Met onze steeds verder uitbreidende gadgetcollectie slingeren er in de woonkamer soms wel zes afstandsbedieningen rond voor onze entertainmentbehoeften. Het is de hoogste tijd om daar weer eens orde in te scheppen!” Het Logitech-onderzoek toont aan dat ruim een derde (34 procent) van de respondenten door kwijtgeraakte afstandsbedieningen niet meer in staat is om de DVD-speler of hifi-installatie te gebruiken.

Rogier Volmer vervolgt: “
Zestig jaar geleden werd de eerste afstandsbediening geproduceerd, en sindsdien zijn we er afhankelijk van geworden in onze woonkamer. Logitech’s uitgebreide aanbod Harmony® universele afstandsbedieningen laat u met één druk op de knop genieten van al uw entertainment-apparaten, en brengen zo een stukje harmonie terug naar uw woonkamer.”Logitech Harmony 300i
Logitech heeft de Harmony-afstandsbedieningenlijn onlangs uitgebreid. De Harmony 300i vervangt tot vier andere afstandsbedieningen en geeft gebruikers met één druk op de knop betere controle over alles wat met de tv is verbonden. De 300i heeft een prijs van 29,99 euro.

EDITORS' CHOICE