BB&G presenteert: Resolution Cantata Music Center


Redactie HiFi.nl | 30 november 2010 | Resolution Audio

Vanaf heden is de Resolution Audio Cantata Music Center te beluisteren bij Beter Beeld & Geluid in Hilversum. Dat apparaat maakt het mogelijk al je digitale bronnen op hoge kwaliteit af te spelen, of het nu CD is of een andere digitale bron vij S/PDIF of je computer-netwerk. Ook USB bronnen worden door het gebruik van asynchrone mode (met een klok in de Cantata) in een, volgens de winkel, eerder onmogelijke geluidskwaliteit afgespeeld.

De Cantata Music Center is dus niet alleen een CD-speler, maar ook een (netwerk)Dac en door de regelbare RCA- en XLR-uitgangen tevens een voorversterker. De basis van de Cantata is de succesvolle Opus 21 serie, maar hij is geraffineerd en geoptimaliseerd voor de komst van computer-gebaseerde muziekbibliotheken. De modulaire architectuur van de Cantata maakt hem bovendien klaar voor alle toekomstige formaten. “Of er nu een CD wordt afgespeeld via het interne transport, een muziekbibliotheek wordt gebruikt op een NAS of een iTunes bibliotheek vanaf een computer in een andere kamer: de Cantata Music Center zal iedere noot spelen alsof hij van de originele CD kwam; alles vanaf een enkel, volledig stil werkend apparaat,” aldus Beter Beeld & Geluid.

 

Externe apparaten, zoals DVD-spelers en TV decoders kunnen op het apparaat worden aangesloten via de externe ingangen. Het kiezen van muziekbronnen en het bedienen van het CD transport kan via de meegeleverde afstandsbediening. Het afspelen vanaf een NAS of computer-gebaseerde bibliotheek kan bovendien worden geregeld met behulp van een iPhone of iPod Touch.

De Cantata wordt door iedere computer, ongeacht Mac of PC, gezien als `USB Audio Apparaat`. En met de fysieke beperking van 5 m voor USB-connecties rekent de `Pont Neuf` voorgoed af: deze zet USB audio om naar Ethernet, voor transport over het gehele thuisnetwerk. Omdat alle data op externe apparaten staat - wat een zo flexibel mogelijk management van de bibliotheek en play lists mogelijk maakt - zitten er dus geen harde schijven in het apparaat, wat een volledig stille werking mogelijk maakt.De behuizing van de Cantata is van solide aluminium van een bepaald ontwerp, dat niet alleen een koele werking garandeert, maar deze door zijn willekeurige patronen op de bovenzijde ook per exemplaar uniek maakt. Het duidelijke `dot matrix` display en de in het ontwerp verborgen CD-sleuf geven het apparaat een strak en uniek uiterlijk.
 

De DAC is magnetisch geïsoleerd van de voeding, het interne transport, het display en alle digitale bronnen, inclusief USB en de aangesloten computer. Er worden vier trafo`s gebruikt: voor het transport/USB/Ethernet, voor het display, de analoge uitgangen en de DAC. De USB aansluiting werkt asynchroon, wat betekent dat de Cantata de muzieksignalen van de computer trekt en niet andersom. De DAC regelt dus de datastroom en `klokt` de data met zijn eigen precisie-klok. Dit maakt deze ingang in potentie beter immuun tegen invloed van jitter dan de traditionele S/PDIF ingangen.

Benieuwd? De Cantana is dagelijks te beluisteren bij Beter Beeld & Geluid.

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »