NIEUWSPhilips

Philips komt met Wifi remote-app


Redactie HiFi.nl | 09 december 2010 | Philips

Philips introduceert een applicatie voor de Apple iPhone, iPad en iPod Touch, waarmee de televisie kan worden bediend. De applicatie ‘Philips WiFi TV Remote’, die gratis beschikbaar is in de Apple App Store, dient om alle Net TV-compatibele Philips televisies uit de high-end reeks te bedienen. De afstandsbediening voor iPhone wordt ondersteund door de volledige 8000- en 9000-productreeks van 2009 en door alle televisie modellen van 2010 vanaf de reeksen 7000, 8000 en 9000.

De applicatie biedt toegang tot de basisfuncties van de televisie, zoals volumeregeling, verandering van zender of uitschakelen van de televisie, naast een ‘geavanceerde besturing’ van de Philips Net TV-applicatie. De applicatie WiFi TV Remote biedt zowel tekstinvoerfuncties als een virtueel touchpad, wat bijzonder nuttig is bij het bekijken van video`s op YouTube, het gebruik van online maps of het surfen op het internet. Ook maakt WiFi TV Remote een rechtstreekse verbinding mogelijk tussen een Philips televisie en een iPhone, iPad of iPod Touch om beelden van het mobiele apparaat meteen naar het tv-scherm te sturen.


Foto: screenshots van de applicatie op de iPhone

De verbinding tussen de Philips televisie en het mobiele apparaat verloopt via WiFi. Er is daarbij geen toegang tot het mobiele datanetwerk nodig. Het gebruik van de applicatie WiFi TV Remote is gratis en de reactiesnelheid is volgens Philips hoog. Televisietoestellen zonder rechtstreekse WiFi-verbinding kunnen aangesloten worden op een draadloze router met behulp van een Ethernetkabel.

De applicatie Philips WiFi TV Remote maakt gebruik van de jointSPACE-omgeving die aan ontwikkelaars overal ter wereld een makkelijke toegang biedt tot de functionaliteiten van de Philips televisies. De huidige tv-architectuur maakt een volledige bediening op afstand van het systeem en weergave op het tv-scherm mogelijk. Het jointSPACE-project is volledig open-source en wordt gedekt door SourceFourge.Net, de grootste verzamelplaats voor opensource-software.

MERK

EDITORS' CHOICE