NIEUWSLogitech

Wireless Speaker Adapter van Logitech


Redactie HiFi.nl | 06 januari 2011 | Logitech

Logitech kondigt vandaag de Logitech Wireless Speaker Adapter for Intel Wi-Di Devices aan. Dankzij de Wireless Display technologie (Wi-Di) van Intel kan een laptop in combinatie met deze adapter eenvoudig draadloos (Wi-Fi) verbonden worden met een speakersysteem.

Het voordeel is volgens Logitech dat gebruikers kunnen genieten van beter geluid en dat ze alle vrijheid hebben om zich met hun laptop te verplaatsen. Alle grote computerfabrikanten bouwen op dit moment Wi-Di in hun laptops. Het gebruik van Intel’s Wireless Display software is eenvoudig. Gebruikers pluggen de adapter in en elke laptop die is uitgerust met Wi-Di zal een verbinding maken met de speakers. Een wachtwoord is niet nodig.

Logitech kondigt ook de Logitech Wireless Speaker Adapter for Bluetooth audio devices aan. Hiermee is het mogelijk om muziek van tablet of smartphone naar elk willekeurig speakersysteem te streamen. De nieuwe adapter maakt daarvoor gebruik van Bluetooth. Net als bij de Wi-Di adapter pluggen gebruikers de adapter in hun speakersysteem naar keuze in waarna de apparaten elkaar vinden.

Beide producten zijn naar verwachting in de zomer verkrijgbaar in Europa voor een adviesprijs van 29,99 euro.

EDITORS' CHOICE