NIEUWSLogitech

Vrolijk de winter door met Logitech


Redactie HiFi.nl | 17 januari 2010 | Logitech

Veel mensen zijn niet echt dol op de winter: de nachten zijn lang, het is buiten steenkoud en het weer blijft bar en boos – een winterslaap klinkt eigenlijk nog niet zo gek. De nieuwste Logitech-apparatuur combinerend met sociale netwerken tools, heeft Logitech de handen ineengeslagen met psycholoog en welzijnsexpert Mamta Bhatia voor 10 gedegen adviezen om de winterdepressie tegen te gaan.

Tip 1: Bewegen
Tijdens de wintermaanden is het vaak lastig om jezelf te motiveren om in beweging te blijven. Om toch fit en gezond te blijven tijdens die lange, koude winter kun je natuurlijk ook thuis trainen. Door te bewegen komt de stof endorfine vrij. Dat zorgt voor energie en een goede stemming.  

Tip 2: Koken
Met de feestdagen achter de rug zijn januari en februari traditiegetrouw de maanden waarin we met goede voorkomens komen, als tegenhanger voor onze eetfestijnen van de afgelopen maand. Koken voor anderen zorgt voor gezellige avonden, en daarmee voor een goed gevoel.  Online zijn veel goede kooklessen te vinden, waar je uitleg krijgt over kooktechnieken en nieuwe gerechten leert koken.

Tip 3: Verbinding met de buitenwereld
In de wintermaanden raak je sneller geïsoleerd, om de simpele reden dat het niet fijn is om de kou in te gaan. Maar dat is niet zo’n goed idee. Houd verbinding met de buitenwereld via sociale netwerksites zoals Twitter en Facebook. Chat met vrienden via Logitech Vid of Skype en maak plannen om met elkaar af te spreken.

Tip 4: Rust nemen
De korter wordende nachten en de koude, donkere ochtenden gooien je slaappatroon vaak in de war. Met als resultaat dat je je de hele dag door suf en traag blijft voelen. Ga naar bed en word elke dag op de zelfde tijd wakker: dit helpt je om jouw slaappatroon te reguleren.

Tip 5: Ideale omgeving
Neem tijd voor jezelf. Ontsnap even naar de slaapkamer, of relax languit op de bank. Installeer natuurlijke stemmingsverbeteraars – zoals bloemen en lampen met natuurlijk licht – die helpen je beter te voelen tijdens die koude winteravonden. Omring jezelf met jouw favoriete dingen, dat is altijd goed om de stemming te verbeteren.

Tip 6: Geld besparen
Januari is het perfecte moment om de financiën op orde te brengen. Gebruik deze periode om geld te besparen, stel een budget op en verdien zelfs wat geld. Wanneer de  financiële situatie op orde is, ervaar je een gevoel van helderheid en opluchting.

Tip 7: Neem een hobby
Verdoe de avonden niet hangend voor de TV – neem een hobby, zoals gitaar spelen, gamen, fotograferen, ga je eigen kleding maken of...start een blog. Bloggen is een geweldige manier om je gedachten te ordenen en je gevoelens te spuien. Gebruik de Logitech MK605 laptop stand op bureau of keukentafel.

Tip 8: Stel doelen
Bedenk hoe je in 2011 op je best kunt zijn. Creëer een lijstje dat puntsgewijs aangeeft hoe je bekend wilt staan, hoe je herkend en gewaardeerd wilt worden. Verzamel vervolgens afbeeldingen die exact weergeven wat je wilt.

Tip 9: Maak een planning
Creëer een omgekeerde planning die aangeeft waar je wilt zijn in december 2011. Bepaal vervolgens per maand mijlpalen die je dichter bij het behalen van jouw doelen helpen komen. Een andere goede manier om ervoor te zorgen dat je jouw doelstellingen blijft nastreven, is door deze online te delen en videoblogs over jouw successen te creëren voor  vrienden. Installeer dan ook meteen een Logitech HD webcam – de HD Pro C910 is perfect geschikt voor het maken van (kook-)video’s en om deze te uploaden naar Facebook en YouTube.

Tip 10: Omhels de winter
Het winterweer mag dan saai en kleurloos zijn, dat betekent niet dat jij dat ook moet zijn. Als je jouw eigen ideeën over de winter verandert, kun je invloed uitoefenen op je hele houding. Als je de schoonheid van het seizoen begint te zien en opgewonden weet te raken over de winter, zul je als vanzelfsprekend veranderen in een gelukkiger en positiever persoon. Dit gevoel zorgt dat jij en iedereen om je heen zich fantastisch voelt. 

 

EDITORS' CHOICE