NIEUWS

Geavanceerde videoprocessing met de DVDO iScan VP50PRO


Redactie AV & Domotica | 07 maart 2008
Eind vorig jaar werd de introductie gedaan van de DVDO iScan VP50PRO. Het is ’s werelds eerste THX gecertificeerde videoprocessor met ondersteuning van HDMI 1.3.

De DVDO iScan VP50PRO is een zeer geavanceerde videoprocessor die niets te wensen over laat. Bovendien heeft hij een aantal unieke features waarmee hij de concurrentie het nakijken geeft. Zo kan de VP50PRO een aantal videobewerkingen realiseren waarbij vooral lage resolutie beelden en hoog gecomprimeerde videobeelden zoals van satelliet ontvangers, digitale videorecorders zoals een PVR, DVD IPTV, opmerkelijk worden verbeterd. Dit doet hij door een aantal videobewerkingen zoals Mosquito Noise Reduction, Fine Detail Enhancement en Edge Enhanchement. Hierdoor zijn ook beelden met een lage resolutie vele malen beter in kwaliteit wanneer ze worden weergegeven op een High Definition LCD, Plasma of Projector.
Natuurlijk bezit de VP50PRO net als zijn voorganger de VP50 een 10-bits de-interlacing en een 10-bits precision video scaling tot en met 1080p. Ook andere technieken zoals Progressive ReProcessing, Progressive Cadense Detection en RightRate VRS zorgen voor een drastische verbetering van de weergegeven beelden als je die via deze videoprocessor laat lopen.
THX

Zoals al gezegd is deze videoprocessor natuurlijk niet voor niets voorzien van een THX certificering. Deze certificering laat zien dat de VP50PRO diverse performance tests heeft doorstaan waarmee hij aan de hoge eisen van dé audio- en videopionier die THX is voldoet. Met een dergelijke certificering weet je eigenlijk al genoeg en dat is dan ook precies wat wij konden constateren: het beeld werd opmerkelijk beter na de videoprocessing met de VP50PRO.
HDMI 1.3

De VP50PRO is ook de eerste videoprocessor ter wereld die ondersteuning biedt voor HDMI 1.3. Hiermee ondersteunt de VP50PRO dus ook de nieuwste high definition audio formaten en Deep Color wat onder andere voorkomt bij apparaten zoals de nieuwste Blu-ray spelers en bijvoorbeeld de PlayStation3. Ook erg handig is dat de VP50PRO in het bezit is van twee ingebouwde 12V triggers waarmee je eenvoudig de controle hebt over bijvoorbeeld je elektrische projectiescherm, de projector, projector lift, de gordijnen et cetera. Ook is de VP50PRO ISF C3 gecertificeerd waarmee je na een ISF kalibratie kunt genieten van de meest optimale settings van je beeld waardoor je de best mogelijke beeldkwaliteit haalt. Of het nu dag of avond, je kunt namelijk een dag en avondstand instellen waarbij je dus altijd goed beeld hebt ook met invallend daglicht.Met een scaler uit de DVDO VP reeks (iScan Vp20 / VP30 / VP50 / VP50PRO) kan je de under-scan instellen en daarmee het originele beeld terughalen! Links zonder overscan, rechts mèt.

Ik was erg onder de indruk van de prestaties van de VP50PRO niet alleen beelden van hoge compressie en lage resoluties werden veel beter maar ook high definition beelden werden na processing via de VP50PRO nog beter weergegeven. De scherpte nam verder toe en de kleuren waren nog mooier. Ook handig is dat je de processor ieder gewenst formaat kunt laten creëren waardoor grote zwarte balken bij onder en boven bij breedbeeld uitzendingen ook tot het verleden behoren. Praktisch ieder gewenst formaat kan hij probleemloos op het scherm toveren zonder dat de beeldkwaliteit wordt aangetast.
De VP50PRO is een videoprocessor van formaat! Niet qua afmetingen maar zeker wel qua prestaties!

Auteur Davy van Loon

Prijs: € 3.299 inclusief BTW
Voor meer informatie http://www.dvdo.nl/ en http://www.clofis.nl/nl/dvdo/dvdo.htm


Optie
Er is een optionele HD-SDI input module in de VP50pro in te bouwen. De Precision HD-SDI Dual input mudule bewerkt het pure digitale signaal (zonder enige bewerking in DVD-speler of Blu-ray speler), de-interlaced dit en scaled naar elke gewenste uitgangsresolutie tussen 480p en 1080p wat het mogelijk maakt om je videobron zo optimaal mogelijk op je projector of LCD/Plasma TV te kunnen bekijken.

EDITORS' CHOICE