NIEUWS

Siemon kabelbundels


Redactie AV & Domotica | 22 augustus 2007
Siemon, leverancier van netwerkbekabelingsoplossingen, heeft een nieuwe lijn van voorgemonteerde kabelbundels op de markt gebracht.

Deze kabelbundels zijn er voor alle drie de 10GBASE-T oplossingen van Siemon: de 10G 6A™ F/UTP-kabels, de 10G 6A UTP-kabels en de Categorie 7 TERA-kabels. Daarnaast levert Siemon System 6® UTP kabelbundels voor gigabit-toepassingen en voorgemonteerde glasvezelkabelbundels, zoals de 10 Gb/s XGLO-versie. De nieuwe kabelbundels zijn verkrijgbaar in diverse lengtes tot 36 meter.
De bundels kunnen worden voorzien van Siemon’s MAX- of TERA-connectoren, zodat ze eenvoudig kunnen worden aangesloten op patch-panels en andere apparatuur. In plaats van logge cassettes wordt aan twee kanten van de bundels gebruik gemaakt van zes individuele aansluitingen met een simpel trekmechanisme, die door hun kleine afmetingen bij de installatie minder ruimte vergen. De buitenmantel van de kabelbundels voldoet aan alle geldende standaards, zodat de kabels goed worden beschermd. De individuele kabels zijn zodanig in de buitenmantel geplaatst dat kabelmanagement geen probleem is. De kabelbundels van Siemon worden geheel volgens specificaties van de klant samengesteld, waardoor permanente verbindingen in high density-omgevingen zoals datacenters snel worden gerealiseerd. Deze ‘exact-fit’ benadering in combinatie met de hoge kwaliteit van de voormontage in de fabriek, kan de installatietijd met wel 75% verkorten in vergelijking met de installatie van individuele kabels, waaraan ter plekke nog connectoren moeten worden gemonteerd. Bijkomend voordeel is dat door gebruik te maken van kabelbundels veel ruimte is te besparen en dat eventuele veranderingen in de inrichting van datacenters of een complete verhuizing sneller kunnen worden uitgevoerd. Om de indentificatie van indivuele kanalen te vergemakkelijken is elke kabel uit de bundel voorzien van een unieke code. Elke bundel wordt bovendien geleverd met een compleet test-rapport. Daardoor is de gebruiker ervan verzekerd, dat de kabels daadwerkelijk de aangegeven prestaties leveren.

Over Siemon
Siemon werd in 1903 opgericht en is leverancier van high quality en high-performance databekabeling. Het bedrijf heeft een van de meest complete product portfolio`s van koper (unshielded en shielded twisted-pair) en glasvezel bekabelingssystemen. Siemon investeert veel in R&D en in de ontwikkeling van standaards voor databekabeling. Het bedrijf heeft meer dan 400 patenten voor bekabelingsoplossingen. Het hoofdkwartier van Siemon is gevestigd in Connecticut (VS). Daarnaast heeft Siemon kantoren en partners over de hele wereld. In de Benelux is de levering in handen van twee exclusieve distributeurs: Forehand in Rotterdam voor Nederland en Mulder Hardenberg in Stabroek (B) voor België en Luxemburg. De beide distributeurs werken met een netwerk van gecertificeerde installateurs.
Meer informatie over Siemon kunt u vinden op www.siemon.co.uk

EDITORS' CHOICE