NIEUWS

Linksys WRT350N


Redactie AV & Domotica | 26 september 2007
Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. en toonaangevend leverancier op het gebied van voice, wireless en netwerkapparatuur voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, presenteert haar nieuwste wireless-N router: de Wireless-N Gigabit Router with Storage Link (WRT350N).

Dit nieuwe model is ontwikkeld om gebruikers in staat te stellen om een home entertainment netwerk te creëren met Wireless-N en Gigabit snelheden. Dankzij de geïntegreerde UPnP mediaserver en WiFi Multimedia (WMMtm) ondersteuning kunnen HD-videobeelden en muziek, opgeslagen op een aangesloten USB-opslagapparaat, afgespeeld worden via het netwerk.
 
Multimedia streaming
USB opslagapparaten kunnen aangesloten worden via de Storage Link USB-aansluiting op de router en omgetoverd worden tot Networked Attached Storage. Zo kunnen documenten, muziek, video`s of foto’s met andere gebruikers worden gedeeld. De bestanden kunnen niet alleen worden gedeeld binnen het netwerk, maar ook met vrienden en familie via het internet. Toegangsrechten voor bestanden en mappen kunnen worden ingesteld voor individuele gebruikers of voor groepen. De ingebouwde UPnP mediaserver kan worden gebruikt voor het streamen van digitale media, zoals HD-videobestanden, via het netwerk naar andere UPnP AV apparaten, bijvoorbeeld de Linksys KiSS 1600, zonder tussenkomst van een pc.
 
Gigabit en Wireless-N
De totale hoeveelheid internetverkeer kent een explosieve groei mede door de toenemende vraag naar toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video of download applicaties. De eisen die gesteld worden aan het thuisnetwerk worden ook hoger met meer pc`s en verschillende toepassingen die tegelijk worden gebruikt, zoals tv, games en IP-telefonie. Dankzij de Wireless-N technologie die is geïmplementeerd in de WRT350N, kunnen alle toepassingen tegelijk worden gebruikt met een bereik dat maar liefst vier keer zo groot is en een maximaal 12 keer hogere snelheid vergeleken met traditionele Wireless-G oplossingen*. De geïntegreerde Gigabit Ethernet switch zorgt voor snelle gegevensoverdracht binnen het thuisnetwerk, een techniek die tot voor kort alleen toegepast werd in zakelijke omgevingen. Met doorvoersnelheden van maar liefst 1.000 Mbps helpt dit systeem de beperkingen te vermijden van het uitwisselen van gegevens tussen bekabelde en draadloze verbindingen. De WRT350N biedt de beste prestaties combinatie met een Wireless-N notebookadapter (WPC300N), Wireless-N desktopadapter (WMP300N) en Wireless-N USB adapter (WUSB300N).


“Door gebruik te maken van Gigabit Ethernet in plaats van 100 Mbit Ethernet geven wij meer mogelijkheden aan thuisgebruikers die graag technologische grenzen verleggen om maximale prestatieniveaus te bereiken”, zei Judith Eijkelboom, Sales Manager Linksys Benelux. “Met draadloze snelheden van meer dan 100 Mbps geven wij gebruikers de mogelijkheid om tegelijk HD-video te bekijken, audio over het netwerk af te spelen, online games te spelen, VoIP-telefoongesprekken te voeren en op internet te surfen zonder een merkbaar effect op de prestaties. Omdat de router is uitgerust met de Wireless-N technologie, is dit alles voortaan niet alleen mogelijk in de woonkamer, maar in het hele huis.”
 
Belangrijkste kenmerken
-         802.11B/G/Draft-N ondersteuning
-         4-poorts Gigabit Ethernet switch
-         Ondersteunt WEP/WPA/WPA2 encryptie
-         Storage Link: maak van elk USB 2.0-opslagapparaat een NAS
-         UPnP AV mediaserver
-         WiFi Multimedia (WMMtm) gecertificeerd
-         Geïntegreerde SPI-firewall
-         Compatibel met Windows Vista
 
Prijs en beschikbaarheid
De WRT350N is verkrijgbaar via het Linksys distributie en partner netwerk voor een adviesverkoopprijs van circa € 219,-
Voor meer informatie www.linksys.com/nl

EDITORS' CHOICE