NIEUWS

LaCie


redactie AV & Domotica | 02 oktober 2007
De nieuwe Ethernet Disk Mini Home Edition van LaCie is baanbrekend. Het is een 500GB* Personal Media Server waarmee gebruikers persoonlijke mediabestanden thuis en onderweg kunnen opslaan, bekijken, synchroniseren en delen. Deze veelzijdige server is het eerste commerciële apparaat dat toegang op afstand via internet combineert met het streamen van multimediabestanden via DLNA-geschikte UPnP-mediaspelers. Daarnaast fungeert de Ethernet Disk Mini als iTunes Muziekserver. Deze Home Edition omvat ook speciale applicaties, zoals de DesktopMirror die computerbestanden kan back-uppen en herstellen op het apparaat om deze veilig te bewaren, te delen en op afstand te benaderen.
 
De Home Edition is al voorgeconfigureerd, zodat documenten, muziek, foto’s en video’s met ‘drag-and-drop’-gemak zijn te delen. Gebruikers hebben zo altijd toegang tot hun bestanden. Via de mediaportal van LaCie, HomeLaCie.com, kunnen gebruikers gratis op afstand over hun persoonlijke informatie beschikken. Axentra HipServ ondersteunt dit. Opgeslagen data is veilig en eenvoudig te bekijken via elke internetbrowser. En met het HipsServ-menu geeft de gebruiker vrienden en familie toegang door ze een e-mailuitnodiging te sturen. Lokaal kijken en delen van foto’s kan op elke UPnP-tv, Xbox 360 of Playstation 3. 
 
“De nieuwe Ethernet Disk Mini Home Edition is het eerste innovatieve online opslagapparaat”, zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. “Dit product slaat eenvoudig digitale foto’s, familievideo’s en een complete muziekbibliotheek op één locatie op, waarna gebruikers overal ter wereld toegang hebben. Het is nog nooit zo makkelijk geweest om onderweg foto’s te delen met vrienden of documenten te back-uppen.”
 
De Home Edition is een voordelige thuisserver die gebruikmaakt van Gigabit Ethernet. Dat zorgt voor eenvoudige dataoverdracht vanaf een pc of Mac. Met een extra USB 2.0-poort maken gebruikers een back-up naar een externe harde schijf. Ook kan de Home Edition een computer synchroniseren en back-uppen, zodat ook deze informatie overal beschikbaar is.
 
De grootste Ethernet Disk Mini Home Edition heeft met een opslagcapaciteit van 500GB ruimte voor ongeveer 500.000 foto’s, 125.000 liedjes of 500 films**.
 
Beschikbaarheid
De Ethernet Disk Mini Home Edition is vanaf eind oktober 2007 rechtstreeks bij LaCie verkrijgbaar of via het gespecialiseerde dealernetwerk voor een verkoopprijs van € 249,00 (incl btw).
 
LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.nl.
 

EDITORS' CHOICE