NIEUWS

Devolo dLAN 200


Redactie AV & Domotica | 04 oktober 2007
De Devolo dLAN 200 AVeasy komt met een bijzonder innoverend pluspunt: encryptie via een knopdruk. Dankzij de zogenaamde `Encryption Button` wordt onmiddellijk een versleutelde netwerkverbinding vanaf de adapter opgezet. PC of software zijn niet meer nodig voor de configuratie. Maximale gegevensbeveiliging in het thuisnetwerk wordt op deze manier heel eenvoudig en comfortabel.

Technische innovatie met hoge gebruiksvriendelijkheid
Met dLAN 200 AVeasy brengt devolo als eerste fabrikant een HomePlug AV-adapter op de markt, die data encryptie met één druk van de knop realiseert. Dankzij de Encryption Button, die zich aan de onderzijde van de adapter bevindt, wordt de configuratie van het dLAN-netwerk nog eenvoudiger als voorheen. Door een eenvoudige druk op de knop wordt maximale gegevensbeveiliging tussen de adapters bewerkstelligd. Het voordeel voor de gebruiker is dat voor de configuratie van de adapters noch PC noch software noodzakelijk zijn. Om de adapters te kunnen installeren, moeten ze slechts in het stopcontact gestoken worden en moet men éénmaal op de encryptieknop drukken. Vanaf dat moment is het netwerk al beveiligd. Net als voorheen kan de dLAN 200 AVeasy ook via de meegeleverde software geconfigureerd worden.


Heiko Harbers, CEO van devolo AG, vindt het eenvoudige gebruik van de dLAN-producten heel belangrijk: “Wij streven steeds naar product- optimalisering. Met de dLAN 200 AVeasy bieden wij onze klanten een combinatie van maximale gegevensbeveiliging en eenvoudige bediening.” De op de internationale HomePlug AV-standaard gebaseerde dLAN 200 AVeasy maakt een breedband netwerk- verbinding met tot 200 Mbps mogelijk vanaf elk willekeurig stopcontact in huis, zonder ook maar één kabel te moeten verleggen.
dLAN 200 AVeasy beschikt over een Ethernetaansluiting, via de welke PC’s en andere netwerkcapabele toestellen op een snelle en eenvoudige manier in het thuisnetwerk geïntegreerd kunnen worden. Het maximale aantal dLAN-adapters in een netwerk kan dankzij de geoptimaliseerde firmware verviervoudigd worden naar 64 stuks.
 
Laag stroomverbruik
De geïntegreerde Quality-of-Service functie (QoS) zorgt zelfs bij video- of HDTV-streams voor een rimpelloze overdracht. De bruto bandbreedte tot 200 Mbps volstaat om bijvoorbeeld gelijktijdig twee HDTV-signalen (16-24 Mbps), CD-Audio in twee kamers (6 Mbps) en vier VoIP-oproepen (1 Mbps) in het thuisnetwerk te verdelen – en dan heeft men nog voldoende reserves om IP-gegevens met hoge snelheid te versturen. Een sterke 128 AES-versleuteling garandeert een optimale beveiliging van de gegevens. De dLAN 200 AVeasy beschikt bovendien over een powersave modus, die het stroomverbruik van de adapter bij niet-gebruik met 30% vermindert.  Zoals altijd biedt devolo ook voor deze nieuwe dLAN-adapter een brede ondersteuning van besturingssystemen. Deze omvat onder meer Windows XP, Windows Vista 32/64 maar ook Mac OS X en Linux.
 

dLAN 200 AVeasy is vanaf eind oktober te vinden in de handel tegen een richtprijs van 109,90 Euro (één adapter) respectievelijk 199,90 Euro (als Starter Kit met 2 adapters).
 
Contactgegevens
 
devolo Benelux
c/o bizz-in-motion
Renate Helewaut
tel: +32 56 52 18 10
fax: +32 56 52 18 11
pers@devolo.nl
 
Over devolo AG
Netwerktechniek voor thuis en voor professioneel gebruik kent een enorme opgang. Eén van de drijvende krachten in dit groeiende marktsegment is het Duitse bedrijf, devolo AG. Sinds de oprichting in 2002 is devolo op korte tijd uitgegroeid tot wereldwijd marktleider van op HomePlug-gebaseerde netwerkoplossingen. De HomePlug-technologie maakt datacommunicatie mogelijk via het bestaande stroomnet, in combinatie met optimale beveiliging en minimale technische inspanning. Voor het Akense bedrijf primeren bij de productontwikkeling kwaliteit, productvoordeel en eenvoudige bediening. Het productportfolio omvat zowel oplossingen voor privé-personen als voor bedrijven.
Naast de hoofdzetel in Aachen heeft devolo AG verkoopkantoren in heel West-Europa. bizz-in-motion, gevestigd in Kortrijk is sinds april 2004 aangesteld als verkoopkantoor voor Benelux.

Voor meer informatie www.devolo.com

EDITORS' CHOICE