NIEUWS

Siemon patchkabels


redactie AV & Domotica | 27 oktober 2007
De nieuwe generatie hybride TERA naar RJ patchkabels van Siemon hebben aan de ene kant een standaard TERA-aansluiting en aan de andere kant een nieuwe versie van Siemon’s RJ45 MC-connector. Dit zorgt ervoor, dat gebruikers high-performance cat 7a/class Fa infrastuctuur met snelheden van 10Gb/s en hoger aan hun huidige netwerkapparatuur kunnen koppelen.

“Als je weet dat koperbekabeling toekomstige snelheden van 40Gb/s of zelfs 100Gb/s gaat halen waar het nu 10Gbase-T is, zijn cat. 7a/class Fa oplossingen duidelijk de meest toekomstgerichte optie”, zegt Robert Carlson, vice president global marketing van Siemon. “Maar sommige mensen zijn wat huiverig om over te stappen naar cat. 7a, omdat ze bang zijn voor compatibiliteitsproblemen met huidige apparatuur. Deze hybride kabels verhelpen dat probleem. Klanten kunnen nu cat 7a/class Fa systemen op hun RJ-apparatuur aansluiten en gebruiken met 10Gb/s, en later overstappen naar TERA met hogere snelheden zonder opnieuw bekabeling te hoeven vervangen.”

De nieuwe patchkabels voldoen aan alle 10GBASE-T-standaarden, inclusief alle parameters voor alien crosstalk.

Deze kabels zijn compatibel met standaard RJ45-aansluitingen en voldoen aan de specificaties FCC68.500 en IEC 60603-7, wat betrouwbaarheid garandeert en langdurig beschermd tegen corrosie, hitte en vervuiling. De patchkabels hebben alle testen doorstaan en zijn ook compatibel met zowel T568A- en T568B-bedradingsschema’s, zodat ze voor alle ethernetapplicaties gebruikt kunnen worden.

De RJ45-connectoren van deze kabels zijn voorzien van een unieke kleurcoderings-clip. Deze clips zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen aangebracht of verwijderd worden als de kabel is aangesloten. De behuizing van deze connectoren is extra smal, zodat ze strak naast elkaar kunnen worden gebruikt in bijvoorbeeld blade servers. De connector beschikt over een geintegreerde, beveiligde veersluiting. Deze voorkomt dat de kabel kan blijven hangen als hij verwijderd wordt en tegelijkertijd maakt hij het makkelijker om de sluiting te bedienen. Het aansluiten of verwijderen van kabels bij high density switches en patchpanelen wordt zo eenvoudiger.

Over Siemon
Siemon werd in 1903 opgericht en is leverancier van high quality en high-performance databekabeling. Het bedrijf heeft een van de meest complete product portfolio`s van koper (unshielded en shielded twisted-pair) en glasvezel bekabelingssystemen. Siemon investeert veel in R&D en in de ontwikkeling van standaards voor databekabeling. Het bedrijf heeft meer dan 400 patenten voor bekabelingsoplossingen.
Het hoofdkwartier van Siemon is gevestigd in Connecticut (VS). Daarnaast heeft Siemon kantoren en partners over de hele wereld. In de Benelux is de levering in handen van twee exclusieve distributeurs: Forehand in Rotterdam voor Nederland en Mulder Hardenberg in Stabroek (B) voor België en Luxemburg. De beide distributeurs werken met een netwerk van gecertificeerde installateurs.
Meer informatie over Siemon kunt u vinden op www.siemon.co.uk

EDITORS' CHOICE