NIEUWSSonos

Sonos Zonebridge

Redactie AV & Domotica | 28 oktober 2007 | Sonos
De ZoneBridge maakt het installeren en uitbreiden van een draadloos Sonos Digital Music System razendsnel en nog eenvoudiger door de rechtstreekse aansluiting op de router. Hierdoor wordt het Sonos-netwerk direct geactiveerd en werken alle ZonePlayers draadloos in huis.

De nieuwe ZoneBridge heeft een aantal belangrijke voordelen voor de muziekliefhebber. Ten eerste kan de ZoneBridge rechtstreeks aangesloten worden op de router. Dit is vooral handig als de router niet in een ruimte staat waarin de gebruiker naar muziek wilt luisteren. In plaats van een ZonePlayer activeert nu de ZoneBridge het draadloze mesh-netwerk van Sonos: SonosNet. Dit netwerk maakt synchroon afgespeelde draadloze muziek door het gehele huis mogelijk. Gebruikers kunnen nu elke kamer voorzien van muziek door er een Sonos ZonePlayer neer te zetten. Ook versterkt de ZoneBridge de verbinding van SonosNet om in een afgelegen ruimte draadloos muziek te kunnen luisteren. Dit kan simpel door het plaatsen van de ZoneBridge tussen de verder weggelegen kamer en de rest van het Sonos-systeem. Tevens kunnen gebruikers op verschillende plaatsen ZoneBridges plaatsen voor een optimaal draadloos bereik van de Sonos Controller. Ten slotte bieden de twee Ethernet-poorten van de ZoneBridge de mogelijkheid om een set-top box, PVR, pc, gameconsole of externe harde schijf eenvoudig met het internet te verbinden.



“We zijn continu bezig met innovatieve ontwikkelingen, zodat onze klanten zo eenvoudig mogelijk van hun muziek kunnen genieten door hun gehele huis", zegt Ingvar Meijers, Managing Director EMEA bij Sonos Europe BV. “De ZoneBridge is een voordelige en flexibele oplossing om Sonos te verbinden met het internet en om overal in huis draadloos van muziek te genieten."




Sonos is het eerste draadloze multiroom-muzieksysteem waarmee gebruikers muziek kunnen luisteren door het gehele huis. Bovendien is het volledige systeem te bedienen met één afstandsbediening, overal in huis. De draadloze Sonos Controller biedt plug-en-play toegang tot miljoenen liedjes: online muziek, internetradio en de persoonlijke digitale muziekcollectie. En met de Sonos ZonePlayers in kamers naar keuze is het mogelijk om hetzelfde nummer in meerdere kamers af te spelen of verschillende nummers in verschillende kamers.

De ZoneBridge is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 99 euro bij alle Sonos-dealers en via www.sonos.com. Op de website is tevens meer informatie te vinden over alle Sonos-producten.



Over Sonos
Sonos® is de toonaangevende ontwikkelaar van draadloze multiroom-muzieksystemen voor het afspelen van digitale muziek. Met lokale partners voor online muziekdiensten als Audible.com®, eMusic®, Napster™, Yahoo! Music™ Unlimited en meer biedt Sonos muziekliefhebbers toegang tot miljoenen muzieknummers en gesproken boeken. Sonos wordt in meer dan 50 landen over de gehele wereld verkocht. Sonos is een geprivatiseerd bedrijf, het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Barbara, Californië (Verenigde Staten), met ondersteunende kantoren in Cambrigde, Massachusetts (Verenigde Staten), Hilversum (Nederland) en Penang (Maleisië). Voor meer informatie over Sonos of het Sonos Digital Music System kunt u terecht op www.eu.sonos.com.


EDITORS' CHOICE