NIEUWS

Logitech ClearChat Pro Headset


Redactie AV & Domotica | 30 oktober 2007
Logitech onthult twee nieuwe PC headsets die online communicatie, het luisteren naar muziek en het spelen van games comfortabeler maken. De Logitech® ClearChat Pro USB™ headset is voorzien van lasergestuurde audiodrivers, een audio equalizer schakelaar en een microfoon met ruisonderdrukking. De Logitech® ClearChat Comfort USB™ headset is uitgerust met een gestoffeerde hoofdband en zachte oordoppen voor meer draagcomfort.

“De PC wordt steeds meer hét centrum voor entertainment en communicatie met familie, vrienden en collega’s”, zegt Gina Clark, general manager en vice president van de Logitech Internet Communications business unit. “Steeds meer mensen raken gefrustreerd door het gebrek aan comfort en de matige audiokwaliteit van headsets. Wij zijn ervan overtuigd dat de ClearChat Pro en de ClearChat Comfort headsets een einde maken aan praktisch alle ergernis. De nieuwe headsets bieden optimaal comfort aan mensen die regelmatig PC toepassingen in combinatie met een headset gebruiken.”

Zowel de ClearChat Pro als de ClearChat Comfort headsets zijn voorzien van een USB aansluiting. Beide headsets kunnen hoge kwaliteit audio weergeven en zijn niet afhankelijk van de kwaliteit van de analoge geluidskaart. De nieuwe USB headsets zijn de ideale oplossing voor mensen die regelmatig gebruik maken van populaire communicatie applicaties. De audioprestaties en de comfortabele pasvorm zorgen ervoor dat de headsets bij uitstek geschikt zijn voor het luisteren naar muziek, het bekijken van films en het spelen van games.


Logitech ClearChat Pro

Logitech heeft de ClearChat Pro USB PC headset speciaal ontworpen voor mensen die willen genieten van kwalitatief hoogwaardige audio. De lasergestuurde audiodrivers staan garant voor een helder geluid. De headset is daarnaast ook voorzien van de Logitech SoundSwitch™ equalizer. Het betreft hier een schakelaar waarmee de headset kan schakelen tussen drie activiteiten: online communicatie via de PC, het luisteren naar muziek en het spelen van games. De audiokwaliteit is bij de drie verschillende modi geoptimaliseerd voor de activiteit in kwestie. De PC online communicatiemodus accentueert het stemgeluid. Voor het beluisteren van muziek (MP3, Internet radio, etc.) zorgt de muziekmodus voor een gebalanceerd geluid. De gamesmodus optimaliseert het geluid voor games met onder meer realistische effecten bij explosies en geweervuur.

De bedieningsknoppen van ClearChat Pro headset verschaffen direct toegang tot de volume- en muteknop. De headset is voorzien van een instelbare microfoon met ruisonderdrukking. De microfoon bevindt zich op een flexibele verlengstuk zodat de juiste afstand tot de mond resulteert in optimale registratie van het stemgeluid. Wanneer de mute-functie van de headset actief is, geeft zachte, rode verlichting de status weer. Zodoende is goed zichtbaar dat andere mensen niet ongewenst ‘mee kunnen luisteren’.


Logitech ClearChat Comfort
Voor optimaal comfort is de ClearChat Comfort USB headset voorzien van een gestoffeerde hoofdband en zachte oordoppen. De hoofdband en microfoon zijn volledig naar eigen wensen in te stellen. Voor toegankelijke bediening is de headset uitgerust met in-line volumeknop en een mute knop.

Beide headsets functioneren feilloos in combinatie met populaire PC Internet communicatie toepassingen waaronder Skype, Windows Live™, Yahoo!® en AIM®.

Prijs en verkrijgbaarheid
De adviesprijs van de Logitech ClearChat Comfort USB headset is € 39,99. De adviesprijs van de Logitech ClearChat Pro USB headset is € 49,99.

Logitech
Logitech is wereldmarktleider in persoonlijke randapparatuur en innoverende kracht op het gebied van PC navigatie, internet communicatie, digitale muziek, home entertainment bediening, game controllers en draadloze apparaten. Logitech International is een Zwitsers bedrijf dat werd opgericht in 1981 en genoteerd is aan de SWX Swiss Exchange (LOGN) en aan de Nasdaq Global Select Market (LOGI).
Zie ook www.logitech.com.

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »