NIEUWS

Logitech QuickCam


Redactie AV & Domotica | 31 oktober 2007
Logitech - wereldwijd toonaangevend producent van webcams - en Skype kondigen een samenwerkingsverband aan dat resulteert in een nieuwe standaard voor online videogesprekken: High Quality Video. Met behulp van High Quality Video en Skype™ is het mogelijk om met beeld te communiceren dat vele malen scherper en soepeler is dan voorheen. Sterker nog, de videocommunicatie is zo goed, het is net alsof mensen zich in dezelfde kamer bevinden.

High Quality Video is een initiatief van Logitech en Skype en wordt mogelijk gemaakt door de Skype software, Logitech webcams en volledig opnieuw ontworpen stuurprogramma’s voor QuickCam software. Logitech en Skype hebben alle onderdelen geoptimaliseerd om op ongeëvenaarde wijze samen te werken. De nieuwe webcam stuurprogramma’s zijn volledig afgestemd op de wensen van de gebruikers van de nieuwe Skype software.


“Dit is een grote stap op het gebied van gratis videogesprekken via Internet”, zegt Gareth O‘Loughlin, general manager mobile and hardware devices van Skype. “High Quality Video biedt de unieke mogelijkheid om de communicatie van 246 miljoen gebruikers naar een hoger niveau te tillen. Ongeveer één van de vier Skype gesprekken gaan gepaard met video. We weten dus dat onze doelgroep videocommunicatie zeer op prijs stelt. Dankzij High Quality Video worden videogesprekken via Skype aanmerkelijk realistischer. In het verleden hadden alleen grote bedrijven de beschikking over deze vorm van kwalitatief hoogwaardige videocommunicatie. Het is nu tijd om de technologie voor iedereen toegankelijk te maken.”


“High Quality Video heeft alle voordelen in zich van bestaande videogesprekstechnologie – waaronder het gratis wereldwijd communiceren met familie en vrienden en zakelijke communicatie tussen bedrijven – en verbetert de ervaring op praktisch alle fronten”, zegt Gina Clark, general manager en vice president van de Logitech Internet Communications business unit. “Wanneer mensen eenmaal High Quality Video hebben meegemaakt, dan zal het de nieuwe standaard worden om met anderen te communiceren.”


High Quality Video

Een vader die voor het slapen gaan nog even een verhaal voorleest uit een boek terwijl hij op zakenreis is of kleinkinderen die opa en oma de eerste tand laten zien als zij aan het wisselen zijn: High Quality video zorgt voor een zeer helder en scherp beeld zodat mensen op natuurlijke wijze kunnen communiceren. Het is daarbij niet nodig om dure video-conferencing producten aan te schaffen.
High Quality Video (Skype 3.6 voor Windows en Logitech QuickCam® software versie 11.5) maken VGA kwaliteit videogesprekken mogelijk (640 x 480 pixels) met 30 frames per seconde (FPS) voor mensen die beschikken over een breedband internetverbinding (384 kbps verbinding of sneller), een High Quality Video gecertificeerde Logitech webcam en een PC met een dual-core processor. Beide communicerende partijen moeten aan de minimale (systeem)eisen voldoen om High Quality Video te kunnen ervaren. Eenmaal voldaan aan de eisen kunnen mensen genieten van scherper en soepeler beeld in volledige scherm modus.

Gecertificeerde Logitech webcams voor High Quality Video
High Quality Video via Skype is mogelijk in combinatie met de volgende premium Logitech webcams: de Logitech® QuickCam® Pro 9000, de Logitech® QuickCam® Pro for Notebooks en de Logitech® QuickCam® Sphere AF.

De drie High Quality Video gecertificeerde webcams zijn uitgerust met een Carl Zeiss lens en een geavanceerd autofocussysteem voor snel en vloeiend scherpstellen. Hiermee wordt handmatig scherpstellen overbodig. Het Logitech autofocussysteem kan binnen drie seconden volledig scherpstellen en zorgt ervoor dat het beeld scherp blijft, zelfs tijdens extreme close-ups (tot 10 cm afstand van de lens).Voor kantoor- en thuisgebruik wordt de Logitech QuickCam Pro 9000 geleverd met een flexibele universele voet die eenvoudig op vrijwel alle monitoren is te plaatsen. Voor de professional die veel onderweg is, wordt de Logitech QuickCam Pro for Notebooks geleverd met een beschermende travel case en een instelbare clip (met veermechanisme) dat bij uitstek geschikt is voor gebruik met grote laptops (schermen met een maximale dikte van 20 mm). De QuickCam Sphere AF webcam heeft een horizontaal bereik van 190 graden en een verticaal bereik van 100 graden. De unieke pan-and-tilt technologie zorgt ervoor dat de gebruiker altijd in beeld blijft.

Prijs en verkrijgbaarheid
Skype 3.6 voor Windows zal naar verwachting medio november beschikbaar zijn als gratis download via www.skype.com en zal 28 verschillende talen ondersteunen. De Logitech QuickCam Software versie 11.5 is ook medio november verkrijgbaar als gratis download via www.logitech.com/downloads.

De Logitech QuickCam Pro 9000 en Logitech QuickCam Pro for Notebooks webcams zijn momenteel verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van € 99,99 per stuk. De Logitech QuickCam Sphere AF) is verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van € 129,99. Deze webcams zijn tevens verkrijgbaar via www.skype.com/shop.

Logitech
Logitech is wereldmarktleider in persoonlijke randapparatuur en innoverende kracht op het gebied van PC navigatie, internet communicatie, digitale muziek, home entertainment bediening, game controllers en draadloze apparaten. Logitech International is een Zwitsers bedrijf dat werd opgericht in 1981 en genoteerd is aan de SWX Swiss Exchange (LOGN) en aan de Nasdaq Global Select Market (LOGI).

Voor meer informatie zie ook www.logitech.com.

EDITORS' CHOICE