NIEUWSGefen

Gefen 1:10 HDMI distributieversterker


Redactie AV & Domotica | 14 november 2007 | Gefen

Gefen brengt een nieuwe 19" distributieversterker op de markt die een HDMI audio/video signaal splitst om het naar 10 displays te kunnen zenden. Elke uitgang ondersteunt HD signaal tot 1080p.

De Gefen 1:10 distributieversterker is ideaal voor digitale informatieschermen, presentaties, onderwijs en entertainment, omdat zowel video als audio een echte HDTV kijkervaring opleveren.

Deze distributieversterker is volledig HDCP compliant en is eenvoudig te installeren door simpelweg de HDMI bron op de input aan te sluiten met de meegeleverde HDMI kabel van 2 meter. De uitgangen van de versterker kunnen gedeeltelijk of allemaal tegelijk gebruikt worden om maximaal 10 schermen aan te sturen. Eén 24 volt voeding voorziet het systeem van stroom, en zorgt er voor dat het HD beeld en geluid simultaan en zonder vertraging worden uitgestuurd, waardoor geen vervorming optreedt.

De Gefen 1:10 distributieversterker werkt met alle HDMI bronnen, waaronder spelcomputers, satellietontvangers en HD DVD spelers. Met de Gefen HDMI/DVI audio adapter worden ook DVI displays ondersteund, waarbij het HD beeldmateriaal in DVi wordt aangeboden, en het geluid digitaal in Toslink formaat.

Met een adviesprijs van 649 dollar biedt de Gefen 1:10 distributieversterker een goedkope, betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken methode om hetzelfde hoogwaardige signaal tegelijkertijd op meerdere schermen te tonen. Het systeem is op dit moment in de voorverkoop verkrijgbaar, zowel online als via één van de Gefen distributeurs. De wereldwijde lijst met alle distributeurs is te vinden op http://www.gefen.com/dealers/worldmap.jsp

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Review Elac EA101EQ-G `Elements` versterker
  Review
  lees meer »
 • Achtergrond
  Hifi op budget - tot 50.000 euro
  Achtergrond
  lees meer »
 • Review
  Review: Pro-Ject Pre Box S2 - compacte klasse
  Review
  lees meer »