NIEUWSGefen

Gefen draadloze USB expander


Redactie AV & Domotica | 14 november 2007 | Gefen

Met de nieuwe Gefen draadloze USB expander zijn geen kabels meer nodig om een USB 2.0 signaal over een afstand van maximaal 30 meter te transporteren.

Deze zender/ontvanger levert draadloze USB connectiviteit en is ontworpen om een bruikbare plug and play oplossing te leveren om USB apparaten ver(der) van de computer te kunnen plaatsen. Hiermee kan op effectieve wijze typische USB randapparatuur zoals toetsenborden, muis en printers met volledige functionaliteit worden gebruikt door middel van een radiosignaal dat gebaseerd is op 802.11a, b, g, n en Extreme USB technologieën.

Het is een ideale oplossing om computers op afstand te bedienen in situaties waarin het niet mogelijk of ongewenst is om kabels te gebruiken. Deze draadloze oplossing verstuurt data met een snelheid tot 54 Mbps, hetgeen een aantrekkelijk alternatief voor kabels oplevert.

Het product vereist geen installatie van USB drivers dus het is eenvoudig aan te sluiten met slechts een korte kabelverbinding van de computer naar de zender, en van de dradloze 4-poorts hub/ontvanger naar de aan te sluiten USB apparatuur. De zender en ontvanger krijgen hun stroom van een 5 volt voeding.

De Gefen draadloze USB Expander werkt uitstekend met cross-platform computersystemen zoals mac OSX, Windows XP, Windows VISTA en Linux.

Adviesprijs:

Gefen Wireless USB Expander: 399 dollar

Meer informatie over de Wireless USB Expander: klik hier

Voor het vinden van een dealer bij u in de buurt: klik hier

EDITORS' CHOICE