NIEUWS

Nieuwe netwerk camera van Axis


Redactie AV & Domotica | 24 december 2007

(Ingezonden mededeling)

Axis Communications, leverancier van netwerkvideo oplossingen, introduceert twee ultra compacte netwerkcamera`s, de Axis 209FD en de Axis 209MFD netwerkcamera. 

De Axis 209MFD is uitgerust met megapixel-technologie, waarmee zelfs de kleinste details zichtbaar zijn. Hierdoor is het identificeren van personen en objecten nog eenvoudiger. Vanwege hun discretie zijn de beide netwerkcamera`s met name geschikt voor de beveiliging van winkels, recepties van gebouwen en kantoorgebouwen.
 
De Axis 209FD en Axis 209MFD zijn slechts vier centimeter hoog en eenvoudig te installeren aan plafonds en muren. Beide ondersteunen Power over Ethernet (PoE), waarbij de netwerkcamera de ethernetkabel gebruikt voor zowel het ontvangen van stroom als de verzending van videobeelden. Daardoor is de installatie van de camera eenvoudig en kostenefficiënt. De camera`s maken gebruik van progressieve scan-technologie, een technologie waardoor het mogelijk is om scherpe beelden van bewegende personen of objecten te maken. De beelden worden gelijktijdig in Motion JPEG en MPEG4-video geleverd. Door deze MPEG4-technologie gaat de netwerkcamera uiterste efficiënt om met de beschikbare bandbreedte, terwijl de beeldkwaliteit optimaal blijft.
 
Daarnaast bieden de netwerkcamera`s na aansluiting met specifieke software ook tal van mogelijkheden, zoals gezichtsherkenning of nummerplaatherkenning. Ook de oplossingen van Axis Application Development-partners zorgen voor geavanceerde technologische mogelijkheden. Daardoor passen de camera`s in een veeleisende omgeving, waar de vraag aan de camera verder gaat dan alleen surveillance en beveiliging.
 
Magnus Ekerot, Algemeen Directeur Axis voor Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland: "Deze nieuwe netwerkcamera`s sluiten aan bij de vraag in de markt om ultracompacte en discrete video-oplossingen. De Axis 209FD en de Axis 209MFD zijn geschikt voor binnengebruik en bieden de gebruiker optimale beeldkwaliteit. Door de uitrusting van de Axis 209MFD met megapixel-technologie, breidt Axis zijn aanbod van megapixel-camera`s uit. Daardoor kunnen we onze klanten een compleet en uitgebreid productportfolio bieden."
 
De producten worden ondersteund door applicatiesoftware van partners in het Application Development Partner programma en de Axis Camera Station video management software.
 
Prijs en beschikbaarheid

De Axis 209FD kost 449 euro (exclusief BTW) en de Axis 209MFD kost 549 euro. Beide camera`s zijn vanaf 14 december 2007 beschikbaar via de gebruikelijke Axis-distributiekanalen.

EDITORS' CHOICE