NIEUWSLogitech

Logitech diNovo Mini


Redactie AV & Domotica | 25 januari 2008 | Logitech

(Ingezonden mededeling)

Logitech onthult eind januari het Logitech® diNovo Mini™ toetsenbord met ingebouwde media-afstandsbediening en multifunctioneel ClickPad. Het kleine toetsenbord is speciaal ontworpen voor mensen die een PC hebben aangesloten op een televisie, maar niet met een groot toetsenbord op schoot willen zitten in de huiskamer. 

Het uiterst compacte, stijlvolle diNovo Mini toetsenbord maakt het bedienen van PC entertainment volgens Logitech makkelijker dan ooit. Het diNovo Mini keyboard is voorzien van achtergrondverlichting en een innovatief ClickPad dat enerzijds als een touch pad functioneert en anderzijds dienst doet als een directioneel pad om te navigeren in menuschermen.

Het toetsenbord maakt gebruik van Bluetooth® 2.0 draadloze technologie voor betrouwbare verbinding op elke gewenste plek in de huiskamer.

“Het Logitech diNovo Mini toetsenbord sluit naadloos aan bij de traditie van Logitech waarin het ontwikkelen van innovatieve producten centraal staat”, zegt Denis Pavillard, vice president van de product marketing afdeling voor Logitech toetsenborden en desktops. “Steeds meer mensen sluiten vandaag de dag hun PC aan op een televisie. Het gestroomlijnde, minimalistische ontwerp en de doordachte functionaliteit van het diNovo Mini toetsenbord sluiten eveneens perfect aan bij een huiskamer- of thuistheater PC.”

Het diNovo Mini keyboard bestaat uit een keypad, speciale sneltoetsen voor mediaspelers en webbrowsers alsmede een zeer toegankelijke Page Up- en Page Down knop. Hiermee kunnen mensen eenvoudig en snel surfen op het web en als aanvullende optie ook in- en uitzoomen bij documenten en afbeeldingen. Het toetsenbord is ook voorzien van een ‘dedicated’ knop voor het starten van Windows Media Center.  Uiteraard ontbreken ook veelvoorkomende mediabedieningsknoppen niet zoals volume-instelling, afspelen, pauze, stop, snel vooruit, snel terug, voorwaarts en terug. Met behulp van de Page Up- en Page Down knop kunnen mensen snel van het ene kanaal naar het andere zappen tijdens het kijken naar internet-TV.

Het diNovo Mini toetsenbord introduceert ook een innovatief ClickPad met een dubbele functie. Het ronde ClickPad, met de afmeting van een duim, kan gebruikt worden als een klassiek touchpad om de muiscursor te richten en te klikken. Daarnaast fungeert het ClickPad als een media-afstandsbediening en directioneel pad om te navigeren in menuschermen. Het  ClickPad heeft twee verschillende backlight modi. In touch-pad modus licht het ClickPad op in de kleur oranje en in media-afstandsbediening modus lichten de directionele knoppen van het  ClickPad op in de kleur groen. De toetsen van het toetsenbord daarentegen lichten altijd op in de kleur oranje.

Dankzij de Bluetooth technologie is het mogelijk om op grote afstand van de ontvanger het toetsenbord te gebruiken. Zo kunnen gebruikers instant messaging boodschappen, webadressen en zoekopdrachten intikken op elke gewenste plek in de kamer. Dat geldt uiteraard ook voor het navigeren in Windows Media Center.

Het diNovo Mini toetsenbord is afgeleid van het minimalistische en stijlvolle ontwerp van zijn grote broer, de Logitech® diNovo Edge™ Cordless Rechargeable Keyboard. De zilver-zwartkleurige behuizing sluit volgens de fabrikant perfect aan bij menig moderne huiskamer en is niet prominent aanwezig. De oplaadbare Li-ion batterijen functioneren tot een maand lang zodat het verwisselen van batterijen tot een minimum beperkt blijft.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het diNovo Mini keyboard is eind januari verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 149,99 euro.

EDITORS' CHOICE