NIEUWS

Beursverslag ISE 2008 deel 2


Redactie AV & Domotica | 31 januari 2008

Noot van de redactie

De redactie van AV & Domotica was de afgelopen dagen aanwezig op de ISE 2008. Vanaf de beursvloer schreven we alvast - in een tweeluik - een beursverslag. Meer artikelen, foto/ én film-impressies en nieuws vindt u binnenkort op AV & Domotica.

Voor deel 1 klikt u hier.
Met oa aandacht voor: Da-Lite Screen Company, Velodyne Acoustics, AMX, InFocus Corporation, 
DMi/Escient, Inovadis, Crestron, Russound, CIC (Custom Install Company), Philips en AND Benelux.

Deel 2, leest u verder op deze pagina
Met oa aandacht voor: DMI Europe, NAIM, BMB Electronics B.V., KEF, Vogel`s Products, Harman International, InAkustik, JobeTrade, T+A, Oehlbach, Niko, Meridian, Transtec, Klipsch Group Incorporated en B&W Group ltd.


Hieronder leest u deel 2.


DMI Europe

DMI Europe is distributeur van de professionele producten van Denon en Marantz, maar ook van Escient. Van die laatste fabrikant was de Fireball FP-1 te zien, een Ipod dock die volledig via de interface van de andere Fireball producten te bedienen is. 


(Foto: Marc Brekelmans)

Zo kan hij op de Fireball Music Server worden aangesloten als Music manager, met als toegevoegde waarde dat de iPod bestanden en de in de iTunes Store gekochte muziekbestanden ook kunnen worden beheerd. Ook liet DMI de Escient Vision VX600 zien. Een externe gegevensopslag voor beeld- en geluidsbestanden met een capaciteit van 3,5 TeraByte.

Meer informatie over DMi vindt u hier.

NAIM

NAIM is natuurlijk bekend als leverancier van eigenwijze en zeer hoogwaardige high-end geluidsapparatuur. Dat deze Engelse firma ook een eigen multiroomsysteem levers is minder bekend. De naam van het systeem is Musicroom, de merknaam is Naimnet, en de toegepaste technologie heet Streamnet. 


(Foto: Marc Brekelmans)

Als die laatste naam u toch bekend mocht voorkomen dan is dat goed mogelijk, want NAIM heeft de licentie voor het gebruik van deze technologie van de firma Netstreams. De kwaliteit is extreem hoog, evenals de geluidskwaliteit.

Meer informatie over NAIM vindt u hier.

BMB Electronics B.V.

BMB is importeur/distributeur van een groot aantal merken binnen de custom install. Zo hebben ze sinds kort het merk Mighty Brighty in hun pakket. Dit is een speciale soort muurverf die als projectiescherm op een vlakke wand kan worden aangebracht. 


(Foto: Marc Brekelmans)

Daarnaast toonden zij op de ISE onder meer een nieuwe projectorlift van Weibel. Een hoogwaardige oplossing, die geheel onzichtbaar in een dubbel plafond kan worden weggewerkt, en ook geschikt is voor grote en zware projectoren. Van Lowell waren er 19-inch racks die met een soort ladesysteem uit de wand kunnen worden getrokken, en die draaibaar zijn om aansluiting aan de achterzijde te vereenvoudigen. Van Luxom werden kleine bedieningspaneeltjes getoond die voorzien zijn van verschillende kleuren led-verlichting, die al naar gelang de functie van het paneeltje verandert.

KEF

De bekende Engels luidsprekerfabrikant KEF liet de nieuwe CI (custom install) Reference serie zien. Deze luidsprekers zijn voorzien van het gepatenteerde Acoustic Compliance Enhancement systeem, kortweg aangeduid als ACE. Dit systeem bestaat uit een langwerpige zak met diverse compartimenten, waar zeer kleine carbonkorrels in zitten die een zeer open structuur hebben. Dank hierbij aan een badspons. 
Door deze op een strategische plaats in de luidsprekerkast te plaatsen ontstaat het akoestische effect van een veel grotere kast. Daarmee is het dus mogelijk om uit een bescheiden aantal liters een veel betere laagweergave te halen. 


(Foto: Marc Brekelmans)

Daarnaast introduceert KEF de nieuwe 50SW soundlight inbouwsubwoofer. Dit futuristisch ogende apparaat heeft twee flexibele basreflexpijpen die, afgedekt met een roostertje ter grootte van een halogeen inbouwspot, uit de muur of plafond komen. Dit systeem is aan te vullen met vier satellieten met dezelfde maat.


(Foto: Marc Brekelmans)


Meer informatie over KEF vindt u hier.

EDITORS' CHOICE