NIEUWSSony

Sony toont nieuwe HD producten op ISE 2008


Redactie AV & Domotica | 05 februari 2008 | Sony

Sony heeft een aantal nieuwe producten op de ISE aangekondigd. De nadruk bij deze presentatie lag vooral op High Definition. Het eerste 1080i HD-videoconferentiesysteem van de sector (PCS-XG80), de eerste Full HD zakelijke projector van Sony (VPL-FH300L) en het eerste Full HD openbare beeldscherm van Sony (GXD-L52H1). Naast het nieuws over de lanceringen benutte Sony de beurs om demonstraties te geven van het volledige gamma van draagbare en hoogwaardige projectoren en netwerkvideobewakingsoplossingen.

Sony PCS-XG80

De PCS-XG80 combineert een scherpe 1080i-resolutie en een grote framesnelheid van 60 fields per seconde en garandeert een hoge live videokwaliteit waardoor dit apparaat een voor de hand liggend alternatief wordt voor de face-to-face vergaderingen. Dankzij de backward compatibility, kunnen gebruikers kiezen voor aansluiting met HD-videokwaliteit via de alsmaar groter wordende keuze aan betaalbare aansluitingen met grote bandbreedte of met de oudere SD-systemen via IP en/of ISDN.Gebruikers kunnen eveneens PC-data onderling uitwisselen in HD tegen 30 frames per seconde, of het nu gaat om een powerpoint-presentatie of live DVD`s. Met de dualstreamfunctie betekent dit dat gebruikers eigenlijk twee aparte stromen van live HD-informatie naast elkaar kunnen versturen. Zowel het live bekijken van camerabeelden als van bijvoorbeeld een powerpoint-animatie kunnen worden weergegeven in HD op twee verschillende beeldschermen of projectoren op een externe locatie. Het systeem beschikt over `multipoint` conferentiemogelijkheden voor zes locaties die gebruikers in staat stellen tot vijf externe locaties op te roepen om tegelijkertijd aan dezelfde vergadering deel te nemen. Dankzij de meertalige ondersteuning in 20 verschillende talen kunnen gebruikers makkelijk door de menu`s bladeren. Dankzij de breedband stereo audiokwaliteit die volgens Sony voor een glashelder geluid zorgt, wordt de vergadering over de hele lijn een succes.

Sony VPL-FH300L projector

Sony’s eerste Full HD zakelijke projector, de nieuwe VPL-FH300L is officieel gelanceerd in Europa tijdens de ISE 2008. Dankzij de 6000 ANSI lumen, een resolutie van 2048x1080 en de 3LCD Bright Era™-technologie van Sony biedt het apparaat een uitzonderlijke beeldkwaliteit, een groot contrast en een hoge helderheid in iedere ruimte. De projector is ontwikkeld om volledig tegemoet te komen aan de noden van de zakenwereld. De hoogwaardige VPL-FH300L-projector is geschikt voor het netwerk en beschikt over een uniek lampgeheugensysteem dat, wanneer een lamp defect is, een ononderbroken projectie garandeert. De VPL-FH300L beschikt over een scherpe, native XGA-resolutie en heeft een laag stroomverbruik aangezien hij rekening houdt met het groeiend aantal gebruikers van breedbeeldcomputers.

EDITORS' CHOICE