NIEUWS

LG LCD-monitor USB-aansluiting


Redactie AV & Domotica | 26 februari 2008
LG Electronics lanceert een nieuwe 20-inch breedbeeld LCD-monitor (model L206WU) die eenvoudig via een USB-aansluiting te koppelen is aan andere monitoren. Gebruikers kunnen met deze innovatie functionaliteit in een handomdraai op meerdere beeldschermen tegelijk werken. Via de USB-verbinding kunnen via dezelfde pc of laptop tot zes monitoren gekoppeld worden.


De L206WU is bij uitstek geschikt voor branches waarin gewerkt wordt met meerdere beeldschermen. Hierbij valt te denken aan grafische designbureaus, beveiligingsbedrijven of datacenters.
Door de geïntegreerde Auto Dual Monitor Detect herkent elk aangesloten apparaat de stijlvol vormgegeven L206WU direct. Dankzij de eenvoudige grafische interface-software is een extra grafische kaart niet nodig. De monitor heeft drie ingangen waaronder een USB in/out, een DVI en een 15 pin D-Sub. Zo is het mogelijk om én een laptop via USB én een pc via een andere ingang aan te sluiten. Het beeldscherm reageert op het laatst verzonden signaal, zodat gebruikers voor het gewenste beeld geen kabels hoeven los te maken. Met een contrastratio van DFC 5000:1 is de beeldkwaliteit subliem. En met een responstijd van twee milliseconden is van zichtbare vertraging dus geen sprake. De geïntegreerde F-Engine, een kleurversterkende chip, zorgt voor ultieme beeldkwaliteit. Het is mogelijk zonder ingewikkelde displayinstellingen te schakelen tussen een kopie- en een extensiemodus.
 
De L206WU is ontworpen volgens de standaarden van Windows Vista / Windows XP. De monitor beschikt over DVI-D (HDCP), DDC/CI en sRGB voor perfecte kleurweergave. Ook is een Vista Industrial Design Toolkit inbegrepen. De standaard van het beeldscherm is voorzien van de Pivot-functie, waardoor de monitor tot 90 graden kan kantelen. Daarnaast is de standaard tot 14 centimeter in hoogte verstelbaar.
De LG L206WU is in Nederland vanaf begin april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 329 euro. Genoemde prijs is incl. BTW.
 
Een demonstratiefilm van de L206WU is te zien via:
www.lg-stream.nl/L206WU/FLVplayer_LGE_L206WU_v2.html
Meer informatie over de L206WU is te vinden op: www.lge.com/products/model/detail/l206wu.jhtml

EDITORS' CHOICE