NIEUWSBenQ

BenQ introduceert het platste 24 LCD scherm ter wereld


Redactie AV & Domotica | 20 maart 2008 | BenQ
Hoofddorp, 19 maart 2008 – Design is een van de belangrijkste pijlers in de hedendaagse LCD schermen industrie. De PC is steeds vaker een onderdeel van de woonkamer en mede daardoor besteden fabrikanten steeds meer aandacht het ontwerp van de schermen. Er bestaat een duidelijk idee van wat de consument mooi vindt en daar wordt goed op ingespeeld. Helaas is het resultaat vaak weinig verassend. Zo nu en dan wordt er echter een scherm gemaakt dat zijn kop boven het maaiveld uit steekt. De BenQ V2400W is zo’n scherm dat zich onderscheid door gedurfd design. Daarnaast is het scherm bijzonder dun; het dunste 24 inch (61 cm) LCD beeldscherm ter wereld, om precies te zijn.


Bekroond
Het onderscheidende, gedurfde design van de V2400W kan op veel waardering rekenen binnen de designwereld. Het beste bewijs hiervoor is het feit dat het scherm is onderscheiden met twee prestigieuze design awards. Zowel een Red Dot Award als een IF Design Award kunnen dankzij dit scherm worden toegevoegd aan de prijzenkast van BenQ.

High end tot in de puntjes
Dat de V2400W een echte high end monitor is blijkt in eerste instantie door de stijlvolle afwerking tot in ieder detail van de monitor. Daarnaast zit het ook onder de motorkap wel snor met dit apparaat. BenQ heeft aan de wieg gestaan bij de geboorte van de LCD technologie en heeft deze in de loop der jaren weten te perfectioneren. Zo is de V2400W uitgerust met dynamische contrastratio van 4000:1 en Full HD (1080p) ondersteuning.


Breken met gangbare conventies
“We hebben ons bij het ontwerp van de V2400W laten inspireren aerodynamische lijnen van een B-2 stealth vliegtuig. Door deze te combineren met onverwachte asymmetrische details ontstaat er een unieke mix van dynamisch design, kinetische schoonheid en onconventioneel perspectief. Mensen halen met de V2400W een scherm in huis waarmee ze een statement maken en ze zich kunnen onderscheiden van de massa. Ik vind dat we met de V2400W een waar kunststukje hebben afgeleverd en gelukkig wordt die mening gedeeld door de jury’s van Red Dot en IF”. Aldus Manfred Wang, directeur van het ‘BenQ lifestyle design centre’.


Door dik en dun

Met slechts 6 cm op het dikste punt is dit scherm het dunste 24 inch scherm ter wereld. Dit is 21% dunner dan nummer twee in deze ‘afvalrace’. “Maar dit is niet direct iets waar we de nadruk op willen leggen” vertelt Wang. “Waar het ons vooral om gaat is dat we een heel mooi scherm hebben gemaakt dat staat voor stijl en lef”. Grappig detail aan de V2400W is de asymmetrische vorm van de voet. Door het uit het midden geplaatste centrum van de voet lijkt het scherm op het eerste gezicht uit balans, echter is door een goede verdeling van het gewicht gezorgd voor een uiterst stabiel geheel. “Dat noemen we de kracht van de suggestie” voegt Wang toe.

De V2400W zal in mei in de Benelux verkrijgbaar zijn tegen een consumentenadviesprijs van € 499.
Voor meer informatie www.benq.nl

EDITORS' CHOICE