NIEUWS

OfficiŽle opening VermeerToren Delft


Redactie AV & Domotica | 28 april 2008
Zaltbommel, 21 april 2008. De VermeerToren, Delft’s nieuwste aanwinst, is op donderdag 20 maart officieel geopend. Na zeven jaar plannen en bouwen leverden woningcorporatie Vestia, woontechnologie-leverancier IRS en zorginstellingen Pieter van Foreest en Careyn in juni 2007 deze unieke woontoren op. De woontoren is uitgerust met een geïntegreerd elektronisch netwerk waarmee zaken als verlichting, brandalarm en (persoons)beveiliging vanuit een centraal punt in de woning geregeld kunnen worden. Naast de aanwezige koppeling met de zorgcentrale kan het systeem ook worden uitgebreid met de mogelijkheid om allerhande huishoudelijke taken vanuit hetzelfde systeem te regelen.

Vanwege de toenemende vergrijzing, het dreigende tekort aan zorgpersoneel en de groeiende wens van ouderen en zorgbehoevenden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, wordt de nood voor een structurele oplossing steeds hoger. In Delft gingen verschillende partijen op het gebied van wonen, gemak en zorg daarom een uniek samenwerkingsverband aan om het wooncomplex VermeerToren te realiseren. Deze “levensloopbestendige” woningen zijn uniek in Delft, omdat de bewoners, ook diegenen met een grote zorgvraag, mede dankzij de ICT-toepassingen van IRS, langer in hun woningen kunnen blijven wonen.

IRS, Integrated Residential Services, was verantwoordelijk voor de ICT-toepassingen in het gebouw. Het complex is volledig uitgerust met de modernste technieken om zorg op afstand mogelijk te maken. Via een centraal bedieningspaneel, de Bode genaamd, dat in elke woning beschikbaar is, kan een bewoner bijvoorbeeld in geval van nood verbinding maken met een 24 uur per dag bereikbare zorgcentrale welke overdag het zorgcentrum inschakelt dat is gevestigd op de begane grond van de toren en buiten openingsuren de dienstdoende zorgverlener.


De zorgcentrale kan zowel de deuren van de woning als van de hoofdentree op afstand openen om de hulpverlener toegang te verschaffen. Maar ook de verlichting en beveiliging zijn aangesloten op dit systeem. Ook huishoudelijke taken, zoals een schoonmaakdienst en een boodschappenservice kunnen met de bode vanuit een punt in huis worden geregeld. In juli 2007 konden de bewoners de woningen al betrekken en eind vorig jaar en begin dit jaar deden ook een huisartsenpost, een fysiotherapeut, een apotheek en een buurtcentrum hun intrede in de onderste 2 verdiepingen van het pand. Op 20 maart werd de VermeerToren dan officieel geopend in het gezondheidscentrum van de toren.


Over IRS

IRS is de grootste leverancier van woontechnologie oplossingen en services op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn in Nederland. IRS onderscheidt zich door projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten en zorgverleners/zorginstellingen zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve dienstverleningsconcepten te bieden tegen betaalbare prijzen. Voor elke huurklasse en elke doelgroep kent IRS complete woontechnologie oplossingen, die zorgen voor waardevast onroerend goed en een snelle verhuur- en verkoopbaarheid. IRS is opgericht in 1994 en heeft gedurende de jaren honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van woontechnologie, al dan niet in combinatie met services.

Meer informatie: www.irservices.nl

EDITORS' CHOICE