NIEUWSSony

Enorm Digital Signage project voor Sony


Redactie AV & Domotica | 05 juni 2008 | Sony

(Ingezonden mededeling)

2.500 postkantoren van Franse La Poste uitgerust met communicatieoplossing van Sony

La Poste, de Franse rijkspost, heeft Sony de opdracht gegeven om een complete en dynamische audiovisuele communicatieoplossing te installeren in alle 2.500 vestigingen. Het gaat om het grootste digitalsignageproject in Europa. Met deze oplossing wil La Poste de manier waarop het zijn klanten verwelkomt en informatie verstrekt, verbeteren.

Sony Professional Solutions Europe heeft een oplossing voor La Poste ontworpen met behulp van eigen software en apparatuur. Momenteel zijn er 800 schermen geïnstalleerd verspreid over 500 postkantoren. Het doel is om voor eind 2008 bijna 5.000 schermen in 2.500 vestigingen te hebben geplaatst. Op schermen zal content te zien zijn zoals postkantoordiensten, entertainment en reclame. Deze schermen, die overal in de algemene ruimtes worden geïnstalleerd, bestaan ieder uit een professionele flat-screen van 40 inch, die is gekoppeld aan een multimediaspeler en een audio-installatie. Het scherm is direct verbonden met het IP-netwerk en kan, dankzij de Ziris-software van Sony, vanuit één centrale locatie in Nantes (Frankrijk) worden bediend door de gebruiker om simultane mediaoverdrachten uit te voeren en onderhoud te laten plaatsvinden.

Eenvoud van het systeem

Het systeem, dat voldoet aan alle functionele verwachtingen van La Poste, heeft eenvoud als uitgangspunt. Om deze reden is gekozen voor een oplossing waarbij:

  • Er hoeft geen software te worden geïnstalleerd in de postkantoren om de oplossing te laten functioneren;
  • Onafhankelijk van het aantal schermen, blijft de opbouw van elk postkantoor onveranderd (geen externe drive; Er is slechts een verbinding met het netwerk vereist);
  • Eén enkel beheers- en transmissiepunt is voldoende om alle schermen te bedienen;
  • De vereiste verbindingstechnologie en kabels is minimaal, wat de kans op een storing van het systeem beperkt;
  • De energiebesparingen die kunnen worden verkregen dankzij deze oplossing worden geschat op ongeveer twee miljoen euro over een periode van vijf jaar, in vergelijking met andere op de markt verkrijgbare systemen.

EDITORS' CHOICE