NIEUWS

Domotiastandaard KNX groeit sterk


Redactie AV & Domotica | 05 juni 2008

(Ingezonden mededeling)

Ook fabrikanten uit de VS passen hun producten op de KNX-standaard aan

De steun voor de domoticastandaard KNX maakt een uitzonderlijk grote groei door. In het afgelopen jaar is het aantal fabrikanten dat deze standaard ondersteunt met 45 bedrijven toegenomen. 

Nog nooit traden zoveel marktpartijen in één jaar toe. Ook het gebruik van de programmeringssoftware ETS nam in het afgelopen jaar grote vormen aan. De verkoop van ETS verdriedubbelde en in sommige grote landen was er een toename te zien van 60 procent in het aantal gebruikers. 

Ondanks het feit dat KNX in de ogen van velen een Europese standaard is, hebben in het afgelopen jaar ook verschillende fabrikanten uit de Verenigde Staten zich aangesloten en hun producten op de KNX-standaard aangepast. KNX wordt inmiddels al in 80 landen in de wereld toegepast. De sterkste groei van ETS-licenties vond plaats in Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Ook is er een grote groei van de ETS-software te zien bij opleidingsinstellingen. Dit is af te lezen aan het enorme aantal aanvragen voor studentenlicenties.

Fabrikanten merken de toegenomen interesse in KNX aan hun verkoopcijfers. Vooral de filialen van fabrikanten in de drie eerder genoemde Europese landen zagen in het afgelopen jaar een sterk gestegen vraag naar KNX-producten. Volgens de fabrikanten zijn investeerders in toenemende mate gevoelig voor het argument dat zij met KNX een toekomstvast systeem aanschaffen. Vooral de wereldwijde standaardisering - internationaal (ISO/IEC), Europees (CEN, CENELEC), Noord-Amerikaans (ANSI, ASHRAE) en Chinees (GB/Z 20965) - van KNX-producten trekt veel opdrachtgevers over de streep. 

Meer info:
www.knx.nl

EDITORS' CHOICE