NIEUWS

Park Sandhaghe


Redactie AV & Domotica | 09 juni 2008
(Ingezonden mededeling)

Volledig geïntegreerd 5G-woontechnologiesysteem in combinatie met woondiensten

Zaltbommel, 20 mei 2008. In het Van Stolkpark in Den Haag is de bouw van de luxe appartementenvilla’s Jarpa en Bella Duna van het project Park Sandhaghe in volle gang. In opdracht van Modulus Vastgoedondernemingen bv verzorgt IRS de woontechnologie en dienstenpakketten in deze luxe appartementen, gelegen naast het historische Villa Sandhaghe.

Uitgerust met een video-intercomsysteem, hoogwaardige biometrische beveiliging, centraal bestuurbare zonsverduistering en verlichting, evenals een boodschappen- en stomerijdienst, biedt deze technologie het nieuwste op het gebied van wooncomfort. De appartementenvilla’s Jarpa en Bella Duna tellen elk 12 luxe appartementen en 1 penthouse die allen zijn voorzien van vooruitstrevende gemakken op het gebied van woontechnologie en -diensten. Zo zijn de appartementen uitgerust met een video-intercom die in verbinding staat met de omheinende poort en de hoofdingang. Bovendien heeft dit systeem een in-gesprekfunctie, een antwoordapparaat en een doorschakelfunctie naar mobiele apparaten.

De veiligheid van de woningen wordt gewaarborgd middels een geavanceerd beveiligingssysteem waarvoor geen sleutel of code meer nodig is maar dat gebruikmaakt van biometrische gegevens. Bovendien zijn er bij de hoofdingang en voordeuren camera’s geplaatst zodat een bewoner direct zicht heeft op wie er aanbelt. De auto’s van bewoners worden uitgerust met een RFID-tag, een chip met een unieke code die een radiofrequentie uitzendt. Zodra de auto voorbij een lezer rijdt, wordt de chip geactiveerd en uitgelezen en wordt de toegangspoort automatisch geopend. De Bode Via de Bode, een centraal bedieningspaneel in elke woning, is een uitgebreid dienstenpakket beschikbaar voor bewoners, zoals boodschappen- of stomerijservices. Boodschappen kunnen worden afgeleverd in de “slimme”, eventueel gekoelde boxen. De toegepaste intelligentie zorgt ervoor dat er een box wordt gereserveerd, zodra een bewoner er een nodig heeft. Door dit systeem is er op elke vijf appartementen maar één box nodig. Dit levert niet alleen een ruimtebesparing op, maar is ook in financieel opzicht voordelig.

Ook de verlichting en zonwering kunnen middels de Bode worden bestuurd. Als extra service is de zonwering ook gekoppeld aan een weerstation zodat, in geval van harde wind, de zonwering automatisch wordt opgehaald. Deze zonwering kan ook worden opgehaald vanuit de beheerderslocatie, voor als bijvoorbeeld een glazenwasservice aan de slag moet. Volledige integratie van systemen en gebruikersgemak staan voorop Cruciaal voor het succes van dit unieke project is dat de bewoners gemakkelijk met de in hun woning toegepaste technologie kunnen omgaan. Het gebruik van de geïntegreerde woontechnologie en andere geautomatiseerde systemen is bijzonder eenvoudig; het complexe brein bevindt zich volledig achter de schermen. Het systeem is eventueel op afstand te bedienen met een PDA-verbinding. Zo kan een bewoner bijvoorbeeld de deur op afstand openen.
Coen Kijk in de Vegt, General Manager IRS B.V.: “Voor de gebruiker is er sprake van één slimme installatie, de Bode, maar achter de schermen zijn de verschillende systemen door IRS volledig geïntegreerd om het de gebruiker zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze 5e generatie woontechnologie met open IP-infrastructuur zorgt ervoor dat het systeem niet alleen geschikt is voor nu, maar het ook toekomstbestendig is.”
“Project Park Sandhaghe is de perfecte gelegenheid om de nieuwste ontwikkelingen op technologisch (woon)gebied toe te passen”, aldus Rob Koene, ontwikkelingsmanager bij Modulus Vastgoedondernemingen bv. “Met de oplossingen van IRS kunnen de basisbenodigdheden van een woning zoals intercom naar wens eenvoudig en tegen lage kosten worden uitgebreid met aanvullende woontechnologieën en diensten om de bewoners optimale comfort, luxe en veiligheid te bieden.”

Over IRS
IRS is de grootste leverancier van woontechnologie oplossingen en services op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn in Nederland. IRS onderscheidt zich door projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten en zorgverleners/zorginstellingen zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve dienstverleningsconcepten te bieden tegen betaalbare prijzen. Voor elke huurklasse en elke doelgroep kent IRS complete woontechnologie oplossingen, die zorgen voor waardevast onroerend goed en een snelle verhuur- en verkoopbaarheid. IRS is opgericht in 1994 en heeft gedurende de jaren honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van woontechnologie, al dan niet in combinatie met services.
Meer informatie: www.irservices.nl

EDITORS' CHOICE