NIEUWS

Smart-e


Redactie AV & Domotica | 17 juni 2008
(Ingezonden mededeling)

In de Engelse thuismarkt is Smart-e een gerenommeerd merk voor distributie van video- en audiosignaal van hoge kwaliteit. Naast SCART, S-video, component, composiet en SVGA kan zelfs HD worden getransporteerd over maar liefst 300 meter (ruim 3 voetbalvelden).

Smart-e gebruikt hiervoor standaard CAT5 norm bekabeling.
De producten zijn te verdelen in drie segmenten:
Point to Point: één beeldscherm of projector aangesloten op één bron.
- Presentatieruimte met vaste opstelling van een plafondprojector, via een Cat5 aansluiting aan te sturen vanaf de centrale presentatieplaats of katheder.
- Buitencamera die het HD beeld via CAT5 naar binnen brengt voor observatie.
Point to multipoint: meerdere beeldschermen die het zelfde signaal weergeven vanaf één bron.
- Meerdere beeldschermen in huis die allen het zelfde signaal weergeven vanuit de centraal geregelde AV ruimte.
- Winkelomgeving waarin op meerdere plaatsen centraal aangestuurde commerciële boodschappen te zien zijn.
Matrix: meerdere beeldschermen aangestuurd door meerdere bronnen.
- Thuissysteem met meerdere bronnen zoals DVD, Satelliet, PC, HD Decoder, beveiligingscamera’s, Videoserver, enz. Deze zijn allemaal te bekijken en te bedienen vanuit ieder aanwezig beeldscherm in hetzelfde systeem.
- Bedrijfsvestiging waarin verschillende afdelingen over gedeeltelijk dezelfde informatie willen beschikken zoals status van wachtende telefoongesprekken, koersinformatie enz.

Dit zijn maar 3 simpele voorbeelden van distributie van beeld (en eventueel geluid). Omdat de toepassingen zeer divers zijn en het distributiemodel vaak per situatie wordt ontworpen, is het een groot voordeel dat een product als Smart-e simpel en veelzijdig inzetbaar is. Een Smart-e systeem bestaat minimaal uit 2 componenten; de sturende kant die het aangeboden signaal gereed maakt voor transport over CAT5 en een ontvangende kant die het getransporteerde signaal vervolgens terugbrengt in zijn originele vorm. Alle soorten aansluitingen zijn aanwezig op de CAT5- omvormer zodat met enkele componenten bijna alle denkbare video- en audiotransporten te maken zijn over maximaal 300 meter CAT5 kabel.

Viertron BV is trots dit kwaliteitsmerk in haar portfolio te mogen opnemen en voor de Benelux markt beschikbaar te maken.
Voor meer informatie: info@viertron.nl / www.viertron.nl Website Smart-e: www.smart-e.co.uk

EDITORS' CHOICE