NIEUWS

Schiecentrale


Redactie AV & Domotica | 17 juni 2008
IRS levert geavanceerd video-intercomsysteem

Zaltbommel, 16 juni 2008. Na jaren dienst te hebben gedaan als elektriciteitscentrale is de herontwikkeling van de Schiecentrale in het Lloydkwartier in Rotterdam tot een mediacampus met woon/werk-units een feit. Recentelijk is fase 4b, bestaande uit twee geheel nieuwe panden, de Hoge en Lage schijf, opgeleverd.
IRS is verantwoordelijk voor het geavanceerde video-intercomsysteem, een technisch hoogstandje door het grote aantal binnenposten en camera’s, allen aangesloten op verschillende toegangen waardoor de infrastructuur op zijn minst ingewikkeld te noemen is. De Schiecentrale was in het verleden in gebruik als elektriciteitscentrale. In 1996 begon de herontwikkeling van dit historische complex, waarbij in de eerste drie fasen het bestaande pand is omgebouwd tot een mediacampus voor bedrijven uit de tv-, radio-, en av-industrie. In de eerste helft van dit jaar werd de laatste hand gelegd aan fase 4, waarin het pand verder is uitgebreid met nieuwbouw. Onlangs werd fase 4b opgeleverd. Dit complex, de Hoge en Lage schijf genaamd, bestaat uit respectievelijk 16 en 9 verdiepingen met 156 woon-/werkunits, 6000m2 kantoorruimte en 20 kadewoningen, een supermarkt van 2000m2, een sporthal, een parkeergarage met 400 plaatsen en een binnendek.

IRS leverde de woontechnologie voor de woon-/werkunits en de kantoorruimte, waaronder een geavanceerd video-intercomsysteem. Voor extra uitstraling heeft coördinerend projectontwikkelaar Proper Stok ervoor gekozen om bij alle vier de hoofdentrees een modern digitaal beltableau te plaatsen dat in verbinding staat met alle woningen, in plaats van een groot bellenbord. Dit digitale beltableau bestaat uit een scherm en een draaischijf, die linksom gedraaid door de huisnummers en rechtsom gedraaid alfabetisch door de namen bladert. De bel is uitgerust met een voicemailfunctie, zodat bezoekers een bericht kunnen achterlaten. Bewoners hebben de mogelijkheid de bel “door te schakelen” naar mobiele apparaten, zodat bij afwezigheid van de bewoner(s) de deur ook op afstand door hen kan worden geopend. Met de spionfunctie is er vanuit elke woning en vanaf elke post in de kantoorruimte zicht op elke van de vier hoofdingangen en de relevante etagetoegangen, die allen vanuit de woningen geopend kunnen worden. Ook is een verbinding aangelegd met de fitnessruimte.

“Vanwege de ingewikkelde infrastructuur, met in totaal 221 binnenposten in de woon-/werkunits, de kantoorruimte en de kadewoningen, en 55 camera’s aangesloten op de vier digitale beltableaus bij de hoofdingangen en de 53 bellenborden bij de etagetoegangen, was dit project technisch gezien een grote uitdaging.”, aldus Marcel Elderhorst van IRS. “Mede dankzij de nauwe samenwerking met alle partijen hebben we het tot een succesvol einde gebracht.” Simon IJsselstein van projectontwikkelaar Proper-Stok: “De Schiecentrale is een project van grote allure, waarbij we het industriële en stoere karakter van de oude energiecentrale hebben gecombineerd met mensvriendelijke facetten en oog voor detail. Juist deze mensvriendelijke facetten en het oog voor detail worden benadrukt in het digitale beltableau van IRS, welke er niet alleen modern uitziet, maar bewoners ook de mogelijkheid geeft om berichten van bezoekers terug te luisteren of om de toegangsdeur op afstand te openen. We wilden het stoere karakter van dit historische gebouw handhaven, met behoud van karakteristieke elementen als ventilatiepijpen en dranghekken. Maar dan wel op een verfijnde en mensvriendelijke manier.”


Over IRS

IRS is de grootste leverancier van woontechnologie oplossingen en diensten op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn in Nederland. IRS onderscheidt zich door projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten en zorgverleners/zorginstellingen zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve dienstverleningsconcepten te bieden tegen betaalbare prijzen.
Voor elke huurklasse en elke doelgroep kent IRS complete woontechnologie oplossingen, die zorgen voor waardevast onroerend goed en een snelle verhuur- en verkoopbaarheid. IRS is opgericht in 1994 en heeft gedurende de jaren honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van woontechnologie, al dan niet in combinatie met services.

Meer informatie: www.irservices.nl

EDITORS' CHOICE