NIEUWS

IRS woontechnologie


Redactie AV & Domotica | 29 juni 2008
(Ingezonden mededeling)


Zaltbommel, 24 juni 2008. IRS introduceert nieuwe, 5G (vijfde generatie) woontechnologie- en diensten, gebaseerd op een open, modulaire en toekomstvaste “home automation en e-services” architectuur. Door deze 5G architectuur wordt volledige integratie van woontechnologie en woondiensten gerealiseerd, gebruik makend van de modernste technologieën.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de 5G implementatie van IRS woontechnologie- en diensten in New Amsterdam, het prestigieuze grootstedelijke complex voor wonen en werken gelegen op de Zuidas in Amsterdam, gebouwd in opdracht van Vesteda Groep BV te Maastricht. IRS 5G is een combinatie van geïntegreerde woontechnologie en woondiensten, gebaseerd op een open IP infrastructuur die modulair is opgebouwd. Deze geïntegreerde, open en modulaire benadering is onderscheidend in de vastgoed- en zorgmarkt. In een wooncomplex, woning of zorgcomplex wordt een basisinstallatie van (IP-)infrastructuur en componenten aangelegd, die vervolgens met elkaar en met besturingssoftware worden verbonden om op deze wijze geïntegreerde oplossingen te creëren, zoals een inbraakalarm, personenalarm of video-intercomsysteem. Bovenop dit platform worden woondiensten aangeboden, bijvoorbeeld de doormelding van een alarm naar eigen GSM, een boodschappenservice of telemedicine-diensten. IRS 5G is ontwikkeld door IRS, waarbij voor de verschillende componenten producten en diensten van marktleidende partijen als Bosch security, Nedap en fifthplay zijn geïntegreerd in de totaaloplossing.

IRS heeft haar 5G woontechnologie- en woondiensten oplossing ontwikkeld om tegemoet te komen aan de sterk veranderende vastgoed- en zorgmarkt. Vastgoedontwikkelaars kunnen met IRS 5G woonmeerwaarde bieden aan kopers en huurders, wat ontwikkelingen rendabeler maakt in de sterk concurrerende markt. Zorginstellingen en woon-zorgcomplexen kunnen met relatief beperkte investeringen woningen levensloopbestendig maken als ook zorg op afstand bieden. De basisinvestering voor IRS 5G is laag, terwijl de uitbreidingsmogelijkheden, door gebruik te maken van een open en modulaire architectuur, onuitputtelijk zijn.

IRS 5G wordt op dit moment geïnstalleerd in het luxe wooncomplex New Amsterdam, onderdeel van het projectontwikkelingsgebied Mahler 4, op de Zuidas te Amsterdam. In het gebouw New Amsterdam, bestaande uit luxe koop- en huurappartementen zijn onder andere 101 volledig ingerichte Serviced Apartments opgenomen met een voor Nederland uniek concept voor huisvesting van expats. “Het feit dat er in het meest prestigieuze wooncomplex van Nederland gekozen wordt voor IRS 5G woontechnologie- en diensten zegt ons dat we met de ontwikkeling van IRS 5G de juiste weg in zijn geslagen,” aldus Coen Kijk in de Vegt, directeur van IRS. “De open, modulaire infrastructuur in combinatie met een uitgebreide range aan componenten en woondiensten, die constant te verbeteren en uit te breiden zijn maakt IRS klaar voor de toekomst.”


Over IRS

IRS is de grootste leverancier van woontechnologie oplossingen en diensten op het gebied van veiligheid, comfortabel wonen en welzijn in Nederland. IRS onderscheidt zich door projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, architecten en zorgverleners/zorginstellingen zeer complete, eenvoudig exploiteerbare en innovatieve dienstverleningsconcepten te bieden tegen betaalbare prijzen. Voor elke huurklasse en elke doelgroep kent IRS complete woontechnologie oplossingen, die zorgen voor waardevast onroerend goed en een snelle verhuur- en verkoopbaarheid. IRS is opgericht in 1994 en heeft gedurende de jaren honderden vastgoed- en zorgprojecten voorzien van woontechnologie, al dan niet in combinatie met services. Meer informatie: www.irservices.nl Demonstratie IRS 5G IRS biedt de mogelijkheid voor een bezichtiging van New Amsterdam en/of een uitgebreide demonstratie van de IRS vijfde generatie woontechnologie- en diensten. Neem voor het maken van een afspraak contact op met Debbie Rog van Jibe! Marketing Services.

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »