NIEUWS

BenQ gaming en educatie


Redactie AV & Domotica | 18 juli 2008
Hoofddorp, 3 juli 2008 - BenQ introduceert de MP512ST SVGA projector (800x600) met korte afstandsprojectie (Short Throw).

Deze nieuwe projector van BenQ maakt het mogelijk om al vanaf een afstand van één meter een haarscherp beeld van maar liefst 140 cm doorsnee te projecteren. De MP512ST zorgt voor een halvering van de afstand van de projector ten opzichte van de muur in vergelijking met conventionele projectoren. Zo is de kans dat je game wordt verstoord door schaduwen van mensen die voor je projector langslopen aanzienlijk kleiner.

Zoals vaak zit er achter simpele en handige oplossingen een ingenieuze techniek. Zo heeft BenQ bij deze nieuwe gaming projector gekozen voor een zogenaamde aspherical lens. Bij conventionele projectoren levert projectie van korte afstand vaak vertekend en onscherp beeld op. De aspherical lens zorgt door haar speciale vorm voor minder vertekening en vervaging van het beeld waardoor deze dichter bij de projectiewand kan worden geplaatst. Naast projectie op korte afstand zorgen 2200 ANSI lumen voor een heldere weergave en een contrast ratio van 2500:1 zorgt voor een duidelijk contrast tussen donkere en lichte vlakken.

De MP512ST heeft natuurlijk een HDMI™ aansluiting voor je Xbox, Playstation of Blu ray speler. Op deze manier kun je zonder moeite ieder HD apparaat op je projector aansluiten. De twee geïntegreerde speakers van 5 watt zorgen dat het aansluiten van externe speakers niet langer noodzakelijk is. Ook voor een avondje gamen bij de buren is de MP512ST met zijn 2,2 KG gemakkelijk mee te dragen. Bovendien is de projector snel afgekoeld met de Quick Cool functie en zorgt de Wall Colour Correction voor feilloze projectie op iedere muur zonder dat de projectie aan kleur verliest. Zelfs op een gekleurde muur zorgt de Wall Colour Correction functie voor een weergave van de kleuren zoals deze bedoelt zijn. Onder de kap van deze projector vinden we twee unieke DLP projectie technieken. Zo zorgt het kleurenwiel dat uit 5 segmenten bestaat (BriljantColor™) voor een optimale kleurweergave en helder beeld. Ook zorgt deze techniek voor meer kleurnuances in het beeld; zodat je ook daadwerkelijk het verschil ziet tussen azuurblauw en hemelsblauw. De kleurweergave kan tevens handmatig worden afgestemd met het 3D Colour Management.
De MP512ST is vanaf augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 799.


Fluisterstille Short Throw projector: MP522ST DLP® voor SMB,  SOHO en onderwijs
 
Hoofddorp, 3 juli 2008 – BenQ breidt haar Serie DLP® projectoren uit met het nieuwe Short Throw model MP522ST (XGA). Deze projector is fluisterstil, slechts 26/31 dB (spaar/normale modus). Dankzij de bijzondere Short Throw lens (vanaf 1 meter afstand projecteren !) is de MP522ST  uitermate geschikt voor kleine ruimtes en ideaal voor SMB, SOHO en educatief gebruik. De BenQ MP522ST zal vanaf augustus 2008 in de winkel te verkrijgen zijn voor de adviesprijs van € 649 incl. BTW.


Het Short Throw model BenQ MP522ST is voorzien van 2000 ANSI Lumen, 1000:1 contrast ratio, XGA resolutie (1024 x 768) en een ingebouwde 5-watt speaker. Dit model kan van één meter afstand een 140 cm (55”) groot beeld projecteren dankzij de unieke aspherische lens die grote beelden met zeer heldere beeldkwaliteit van dichtbij projecteert. De ruimtebeperking van kleine leslokalen of vergaderruimtes wordt hierdoor opgeheven. Kijker en gebruiker hebben zo de ruimte om achter de projector langs te lopen zonder daarbij een schaduw op het beeld te werpen.

De BenQ MP522ST heeft een breed scala aan accessoires die zeer geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Met de Muurkleur Correctie kunnen muren – zelfs niet-witte muren – als projectiescherm gebruikt worden, waarbij de kleuren van het origineel bewaard blijven. Dankzij de snelkoelfunctie hoeft u niet meer te wachten tot de projector is afgekoeld, deze kan nu direct opgeborgen en meegenomen worden. De on-screen timer toont tijdens de presentatie hoe lang de presentatie bezig is en hoeveel tijd nog rest.

De MP522ST is uitgerust met de Texas Instruments® Digital Light Processing® (DLP) technologie voor een nog scherper gedetailleerd beeld en gemakkelijk te lezen tekst; vooral belangrijk bij educatieve of zakelijke presentaties. De kleuren zijn verbeterd door het geavanceerde 5-segmenten kleurenwiel en de BrilliantColor™ technologie. De helderheid van het beeld is met 50% toegenomen en er zijn meer kleurnuances mogelijk. Verder kan de gebruiker zelf de kleuren met het 3D kleurmanagement nauwkeurig instellen – een bijzondere functie waarmee de schakering, intensiteit en diepte van de afzonderlijke kleuren naar eigen wens afgesteld kunnen worden.

Voor meer informatie bezoekt u onze website: www.BenQ.nl / www.BenQ.be

EDITORS' CHOICE