NIEUWS

Linksys WRT610N


Redactie AV & Domotica | 24 augustus 2008
(Ingezonden mededeling)

Linksys kondigt beschikbaarheid aan van haar eerste simultane dual-n band router Media Optimized Networking technologie prioriteert netwerkverkeer 
voor een optimale multimedia ervaring


Amsterdam – 21 augustus 2008 – Linksys, een Cisco-divisie, en toonaangevend leverancier op het gebied van VoIP, wireless en netwerkproducten voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers, kondigt de beschikbaarheid aan van haar eerste simultane Dual-N Band router voor de Europese markt.

De Linksys by Cisco Simultaneous Dual-N Band Wireless Router (WRT610N) is ontwikkeld om Wireless-N snelheid te kunnen bieden op zowel de 5GHz en 2.4GHz frequentie. Het zijn in feite twee 802.11n routers gecombineerd in één apparaat. De WRT610N kan gebruikt worden in combinatie met elk DSL- of kabelmodem en biedt een hoogwaardige entertainment ervaring bij het streamen van audio of video.*[1]


Echte Simultane Wireless-N Prestaties

De Dual-N Band technologie biedt consumenten de mogelijkheid om zowel de 2.4Ghz frequentie te gebruiken en het minder drukke 5GHz spectrum. De 5GHz frequentie is ideaal voor media streaming, doordat er tot wel zeven keer meer kanalen beschikbaar zijn die elkaar niet overlappen. De 2.4GHz frequentie kan daarnaast gebruikt worden om verbinding te maken met andere apparaten zoals printservers, cameras of notebooks en PCs. In tegenstelling tot andere producten biedt de WRT610N gelijktijdig en op beide netwerkfrequenties de volledige Wireless-N snelheid.*[2] “Er zijn meerdere producten op de markt die als Dual-Band door het leven gaan maar slechts één draadloze frequentie gelijktijdig kunnen gebruiken of niet de volledige 802.11n snelheid bieden als beide frequenties gebruikt worden.” aldus Judith Eijkelboom, Regional Sales Manager Linksys Benelux. “De Linksys by Cisco WRT610N is een Dual-N Band router die het simultane gebruik van beide draadloze frequenties ondersteund. Naarmate consumenten de 5GHz band meer zullen gaan gebruiken voor hun multimedia apparaten wordt het steeds belangrijker dat de consument de beschikking heeft over de volledige bandbreedte op beide frequenties.”


Media Optimized Networking

De Linksys Media Optimized Networking technologie levert een hoogwaardige entertainment ervaring bij het delen en gebruiken van multimedia bestanden. Het netwerk geeft prioriteit aan media zoals HD-video zonder dat dit handmatig ingesteld hoeft te worden. Geavanceerde gebruikers kunnen de instellingen ook zelf aanpassen en onder meer voorkeur geven aan bepaalde netwerkproducten, zoals game consoles, over andere apparaten.


Eenvoudige installatie en beheer

De Linksys EasyLink Advisor (LELA) voorziet PC en Mac gebruikers van een op Flash gebaseerde installatiewizard. In LELA wordt vereenvoudigde terminologie gebruikt waardoor kennis van netwerkjargon overbodig is en de installatie van een draadloos netwerk kinderspel wordt.
Met LELA wordt een visuele netwerkmap gepresenteerd van alle apparaten die op het netwerk zijn aangesloten, waardoor in een oogopslag de status kan worden afgelezen. Zodra een nieuw apparaat wordt aangesloten op het netwerk, ontvangt de gebruiker een notificatie en voegt LELA het apparaat toe aan het overzicht.
De WRT610N is voorzien van Wi-Fi Protected Setup ondersteuning. Wi-Fi Protected Setup is een optioneel certificeringprogramma van de Wi-Fi Alliance en ontwikkeld om het instellen van de beveiliging van draadloze netwerkapparatuur te vereenvoudigen. Met één druk op de WPS-knop van de router en op de knop van een ander WPS-compatibel product kan op eenvoudige wijze een beveiligde verbinding tot stand gebracht worden.

[1] The WRT610N does not include cable or DSL modem.
[2] The maximum performance for wireless is derived from IEEE Standard 802.11 specifications. Actual performance can vary, including lower wireless network capacity, data throughput rate, range and coverage. Performance depends on many factors, conditions and variables, including distance from the access point, volume of network traffic, building materials and construction, operating system used, mix of wireless products used, interference and other adverse conditions.

Prijs en beschikbaarheid

De Linksys by Cisco Simultaneous Dual-N Band Wireless Router (WRT610N) is vanaf eind augustus 2008 leverbaar, de adviesverkoopprijs bedraagt € 189,-.
Voor meer informatie over Linksys en de WRT610N bezoek: www.linksys.com/dual-n-band


Over Linksys

Linksys, een divisie van Cisco, (NASDAQ: CSCO), is opgericht in 1988 en toonaangevend leverancier op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke gebruikers. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning.
Voor meer informatie, bezoek: www.linksys.com/nl

EDITORS' CHOICE