NIEUWS

Beurs Domotica & Slim Wonen 2008


Redactie AV & Domotica | 26 november 2008

Op 19 en 20 November 2008 werd door Smart Homes opnieuw de beurs Domotica En Slim Wonen georganiseerd in het Evoluon in Eindhoven. Vorig jaar was er voor het eerst een paviljoen op die beurs dat zich specifiek richtte op audiovisuele toepassingen binnen de domotica. Dat was een dermate groot succes dat dit jaar de gehele bovenste ring in het fraai vormgegeven congescentrum werd ingeruimd voor dit paviljoen, en een aantal vooraanstaande bedrijven uit de AV en Domotica branche maakten hun opwachting.

DMI 

Het installatiebedrijf D&M installation houd zich voornamelijk bezig met de inbouw van van hoogwaardige audioapparatuur in high-end installaties. Onderdeel van hun programma zijn verschillende series inbouwluidsprekers van het merk Boston Accoustics. Op de beurs werden verschillende van deze luisprekers gedemonstreerd. 


DMI voert naast Boston Accoustics de merken DENON, Marantz en Escient. Nieuw van Escient is een geïntegreerde film & videodatabase met coverflow.


Viertron

Viertron heeft zich toegelegd op betere geluidsweergave voor de huiskamer en publieke ruimte. Met de hulp van hun fabrikanten en hun netwerk, alsmede hun enthousiaste en vakbekwame dealers en installateurs bieden zij u een select programma van voornamelijk Engelse producten voor beeld en geluid waardoor u onbezorgd kunt genieten van kwaliteit.

Viertron is niet alleen leverancier voor de detailhandel. Ook voor de installateur zijn er tal van hoogwaardige producten beschikbaar om ieder project met hoogwaardig beeld en geluidskwaliteit uit te voeren.


Audioquest

Audioquest is een gerenommeerd producent van hoogwaardige audiokabels. Zij bieden een breed scala aan zowel kabels als connectoren. Op de Domotica en Slim Wonen Beurs ging de aandacht vooral uit naar de ITC connectoren van Audioquest. 


Het bijzondere aan deze connectoren is het montagegemak. De connector hoeft slechts over het uiteinde van de kabel geschoven te worden. Dit stelt de installateur in staat snel, efficient en zonder ingewikkelde gereedschappen te werken.

B&W

B&W stond op dit jaar oorspronkelijk op de beurs ter promotie van de nieuwe Rotel 15 serie. Helaas kwam deze net te laat om te kunnen presenteren dit jaar. Een lege stand? Zeker niet!

B&W toont de kracht van een ROTEL homecinema rack, de B&W Zeppelin en het recent opgerichte forum voor muzikanten en muziekliefhebbers: ‘Society of Sound’.  


TransTec

TransTec werd in 1961 opgericht met als doel het verbeteren van muziek- en geluidsweergave bij de consument thuis. Inmiddels is TransTec gespecialiseerd in het opzetten en installeren van multiroom systemen die de gebruiker in staat stelt om op meerdere plaatsen in het huis te genieten van dezelfde muziek. Ook is het mogelijk om juist verschillende muziekbronnen aan te sturen en te beluisteren.


Heroparts

THO-Heroparts is een landelijk dekkende distributeur op het gebied van A/V apparatuur en accessoires, aangevuld met een breed dienstenpakket op het gebied van elektra, beveiliging, telecommunicatie en domotica oplossingen. Tezamen met de vakspeciaalzaak zijn wij in staat om een totaaloplossing neer te leggen, waarbij alle producten en diensten onder één dak aangeboden kunnen worden. THO-Heroparts vertegenwoordigt o.a. de volgende merken, te weten: Sony, Yamaha, Harman Kardon, Pioneer, JBL, JVC, Kaleidescape, Panasonic etc.


CIC

Custom Install Company uit Groningen is de importeur in Nederland van: Netstreams, PolkAudio en Iport. Door componenten van deze drie gerenommeerde fabrikanten te combineren tot hoogwaardige Home Automationsystemen kan C.I.C. optimaal inspelen op de groeiende vraag naar Home Automation. Vooral integrale systemen die de hele woning bestrijken komen steeds meer in de belangstelling te staan. Met Netstreams streaming audio en Video en Home control, op basis van TCP/IP en webinterface is CIC klaar voor de toekomst.


MR Domotica

Met al ruim 17 jaar ervaring in het ontwerpen en installeren van all-in-one concepten in AV en domotica is MR Domotica geen vreemde eend in de bijt. Waar gelijksoortige bedrijven zich beperken tot enkel de installatie en integratie van audio en videosystemen verzorgt MR Domotica het totaalplaatje waarin zowel audio, video, kunstlichtsystemen en domotica als automatische gordijnrailsystemen hun plaats hebben. MR Domotica werkt enkel samen met de besten in de branche.


AMX

AMX maakt de interactie tussen mens en techniek gemakkelijker. Met een steeds groter wordend pakket aan technologische innovativiteiten voor thuis en op de werkvloer. AMX brengt het controleren van veel van de complexe domoticasystemen onder in één multifunctioneel, handig en overzichtelijk bedieningspaneel. De techniek van AMX wordt wereldwijd gebruikt in verschillende woningen, klaslokalen, kantoren en hotels.


Dimex

Dimex toonde de bezoekers een nieuwe reeks luidsprekers en elementen van zowel Def Tech als Cambridge Audio. Bijzondere aandacht ging uit naar de InWall, InCeiling & Outdoor modellen die bestand zijn tegen temperatuurswisselingen en vocht waardoor het mogelijk is deze luidsprekers in te zetten in natte ruimten zoals een badkamer of buitenshuis.

EDITORS' CHOICE