NIEUWS

Nieuwe Lightscribe dvd±rw van LaCie


Redactie AV & Domotica | 08 januari 2009 |

LaCie introduceert de LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe en Hi-Speed USB 2.0 en FireWire. Met deze nieuwe brander kunnen gebruikers eenvoudig grote multimediabestanden archiveren op opvallende, oogstrelende dvd`s en cd`s. De LightScribe labeling-tool op deze herschrijfbare dvd-drive maakt het mogelijk om een schijf eenvoudig en snel een persoonlijk tintje te geven voor zakelijk en privégebruik. Bovendien functioneert de drive perfect met de drie meest gebruikte pc-besturingssystemen.

De LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe heeft de hoogste dvd-opnamesnelheid van alle branders die op dit moment op de markt zijn. Gebruikers kunnen de brander via twee razendsnelle interfaces verbinden met hun computer; FireWire en USB 2.0. Met de nieuwe LaCie d2 dvd±rw 22x zijn gebruikers in staat om maximaal 8,5 GB aan presentaties, bestanden, muziek, foto`s en films op te slaan op aparte disks. Of ze kunnen meer dan twee uur video van bioscoopkwaliteit opslaan op één dvd met grote capaciteit.

"Of je nu voor je werk of privé met multimedia bezig bent, het maken van unieke, opvallende cd`s en dvd`s met LightScribe is altijd een gigantisch pluspunt", zegt Christelle Dexet, multimedia productmanager van LaCie. "Onze nieuwe LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe, FireWire en USB 2.0 biedt gebruikers de keuze uit twee supersnelle interfaces. Dit is met name een voordeel voor gebruikers die op hun computer weinig vrije poorten hebben."

LaCie levert bij de LaCie d2 dvd±rw 22x FireWire- en USB-unit een Toast 9 Basic (Mac OS X 10.4 of nieuwere versie) en Easy Media Creator Suite 10 met LightScribe Labeler voor Windows. Mac-gebruikers krijgen een LaCie LightScribe Labeler voor Mac OS X 3.9 of nieuwere versie mee. Gebruikers met een Linux-besturingssysteem op hun computer kunnen de LaCie LightScribe Labeler kosteloos downloaden voor de vier populaire Linux-varianten (Ubuntu, fedora, SuSE en Mandriva) op www.lacie.com.

LightScribe is een innovatieve technologie om cd`s en dvd`s te voorzien van een unieke look. Hiervoor hebben gebruikers speciaal gecoate dvd`s of cd`s nodig in combinatie met een LightScribe-brander, zoals de LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe, en de juiste software.

Beschikbaarheid

De LaCie d2 dvd±rw 22x met LightScribe is wereldwijd verkrijgbaar via de LaCie Store Online en LaCie Resellers+ voor de adviesprijs van 109 euro voor de USB/FireWire-versie en 89 euro voor de USB-versie. Genoemde prijzen zijn inclusief btw. Voor meer informatie: www.lacie.com.

EDITORS' CHOICE