NIEUWS

Linksys Media Hub

| 11 januari 2009
Een in veel huishoudens voorkomende situatie is de wanorde die heerst in je verzamelingen muziek, films en foto’s. Ieder gezinslid houdt er zo zijn of haar collectie op na. Niemand maakt op tijd een back-up of zet op de schijfje wat het is of waar er op staat. Je moet dan eerst de schijf in de computer stoppen om te zien wat er op staat. Lastig, tijdrovend en soms ergerniswekkend.



Voor deze wanorde heeft Linksys een oplossing bedacht: de Media Hub. Deze Media Hub, er zijn twee modellen – één met 500GB (€ 299) en de ander met display en cardreaders met 500GB (€ 349) of 1TB (€ 429) – moet je zien als een ‘collectors-item’. De Media Hub verzamelt al je bestanden, maakt niet uit waar deze ‘staat’ in het netwerk, en synchroniseert, archiveert en ontdubbelt. De diverse bestanden kunnen blijven staan waar ze staan, maar ook back-uppen is mogelijk.

Voor de technici: de Media Hub is DNLA 1.5 gecertificeerd, voor de leek: een kind kan de was doen. Basisfilosofie is dat de bediening super eenvoudig gehouden installatie is zo eenvoudig dat je kunt zeggen dat je de Media Hub in gebruik neemt. Bijkomende voordelen zijn onder andere dat je computer niet aan hoeft te staan, je bestanden te benaderen zijn waar je ook maar bent, thuis of onderweg. De toegang op afstand is met enkele muisklikken, zonder verdere instellingen, in gebruik te nemen. Het verbruik kan ‘groen’ genoemd worden omdat er van ‘groene’ Western Digital schijven gebruik wordt gemaakt en is de Media Hub zo stil, dat je ‘m nauwelijks hoort. Omdat het op standaarden gebaseerd is, zijn je iTunes bestanden af te spelen, kun je de Xbox gebruiken en kan de Media Hub drie HD-videostreams tegelijkertijd realiseren. Beschikbaarheid maart 2009.

Voor meer informatie www-id.linksys.com

EDITORS' CHOICE