NIEUWSPhilips

Philips Memorecorders


Redactie AV & Domotica | 20 april 2009 | Philips
(Ingezonden mededeling)

Persoonlijke en zakelijke notities automatisch uitschrijven op de PC met bekroonde Philips memorecorder LFH 660/10 DNS

Eindhoven, 17 april 2009 – Na de succesvolle introductie van de nieuwste serie memorecorders biedt Philips voor het eerst in haar assortiment dé oplossing voor Nederlandse spraakherkenning in één bundel. Hiermee kan iedere mobiele consument die regelmatig notities en gesproken test wil opnemen, deze automatisch laten uitschrijven door de PC of notebook. Met de complete spraakverwerkingsbundel LFH 0660/10 DNS speelt Philips in op de vraag naar snelle persoonlijke en professionele verwerking van spraak naar tekst zonder typen, waarbij het toetsenbord alleen nog wordt gebruikt voor opmaak en correctie. Het pakket combineert het beste uit twee werelden op het gebied van spraakverwerking: de met 5 sterren bekroonde Philips memorecorder LFH 0660 en de zestalige Voice Recorder Edition van Dragon NaturallySpeaking 10, de nieuwste versie van de meest accurate spraakherkenningssoftware ter wereld van Nuance Communications.


Meest optimale spraakherkenning

De compacte, lichte Philips voice recorder past in iedere zak of tas en neemt op tot 139 uur in MP3 formaat. Dankzij de high-speed USB 2.0 interface worden opnamen snel en makkelijk naar iedere PC of notebook gedownload. Dragon spraakherkenning DNS 10 zet deze opnamen automatisch en naadloos om in tekst voor notities, memo’s, brieven, e-mails, speeches, gegevens of rapporten. Dragon NaturallySpeaking 10 is zeer accuraat met een gemeten herkenningsgraad van 99%. Het pakket biedt de mogelijkheid te spreken in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans of Spaans. Hiermee worden digitale opnamen optimaal uitgewerkt en besparen gebruikers die notities of gesproken tekst opnemen, of dicteren zoals consultants, creatieven, vertegenwoordigers, studenten, journalisten en leerkrachten veel tijd met het uittypen van de digitale notities. Installatie is gemakkelijk en de bediening gaat na een korte training van ongeveer een kwartier van start. De intelligente technologie blijft leren tijdens het gebruik waardoor het zich voortdurend aanpast aan de individuele wensen en meer accuraat wordt. Gebruikers die vragen hebben raadplegen de Nuance helpdesk. “De verwachtingen rond spraaktechnologie zijn hooggespannen. Tien jaar geleden, toen deze technologie werd geïntroduceerd, was deze nog niet rijp voor een brede toepassing door eindgebruikers,” aldus Martijn Vos, product manager bij Ateq International. “Nu komen een aantal factoren bij elkaar waardoor consumenten zonder al te veel problemen deze revolutionaire technologie in het dagelijkse gebruik kunnen gaan toepassen. Neem je de tijd om het product een kwartier te trainen, dan ga je verrassend goed van start. Wij vertrouwen erop dat de tijd nu echt rijp is voor de werkelijke marktacceptatie van deze revolutionaire technologie.”


Beste opnamen voor spraakherkenning

De Philips voice recorder LFH 0660 komt in de Nuance hardware compatibiliteitstest* recent naar voren als top voice recorder met de beste opname in MP-3 formaat in combinatie met de spraakherkenning van Dragon NaturallySpeaking, en laat met 5 van 6 sterren concurrenten ver achter. De eenvoudig te bedienen voice recorder heeft het grootste LCD-scherm dat zorgt voor snel functioneel overzicht. Opnamen worden eenvoudig georganiseerd in vier mappen die elk ruimte bieden aan 99 opnames. Bovendien kent de LFH 0660 functies voor bestandopsplitsing en indexmarkeringen. De hold-functie vermijdt ongewild aan/uitschakelen, en een extra grote luidspreker aan de voorzijde garandeert een kristalheldere weergave van de opname. MP3/WMA muziek op PC of Mac wordt in een eigen muziekmap geplaatst en is in stereo te beluisteren via de bijgeleverde stereo oortelefoon. Een gemakkelijke halsband, reversmicrofoon, 2xAAA batterijen en een Nederlandse handleiding worden meegeleverd.
*Zie: http://support.nuance.com/compatibility/default.asp

Prijs en verkrijgbaarheid

De bundel, bestaande uit de Philips LFH 0660 memorecorder en DNS10 spraakherkenningsoftware ligt deze week in de winkels. De adviesprijs bedraagt €169,95 incl. BTW. De bundel is in Nederland o.a. verkrijgbaar bij BCC, Ben van Dijk, Correct, Expert, IT’s, Mikro-Electro, Media Markt, Office Center en Saturn. Op alle Philips digitale memorecorders is een fabrieksomruilgarantie van twee jaar van toepassing.

Voor meer informatie: www.dictation.philips.com, www.nuance.com en www.ateq.nl

Over Ateq International BV

Ateq International B.V. te Eindhoven, opgericht in 2000, is een verkoop- en marketing organisatie voor innovatieve producten van hightech bedrijven. Het bedrijf bouwt op tientallen jaren ervaring en lokale marktkennis. Sinds enkele jaren concentreert Ateq zich voornamelijk op de markt voor spraakopname en uitwerkproducten, zoals digitale dicteerapparatuur, spraakherkenningsoftware en workflowsystemen. Doelstelling is gebruikers te helpen hun activiteiten steeds efficiënter en gemakkelijker te laten verrichten en daarbij betrouwbare en passende oplossingen te offreren met een snelle ROI. Ateq is Philips Master Digital Centre Enterprise en geautoriseerde Value Added Reseller voor Nuance. Ateq levert optimale support aan klanten door middel van marketingondersteuning, responsive en persoonlijk optreden, training, technische support, incentives, snel leveren en andere services. De belangrijkste gebieden waarin Ateq actief is zijn Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.
MERK

EDITORS' CHOICE