NIEUWS

LG PS8000

Redactie AV & Domotica | 15 juni 2009
(Ingezonden mededeling)

PS8000 blinkt uit in minimalistisch design en perfecte beeldkwaliteit

Amstelveen, 11 juni 2009 – LG lanceert de single layer PS8000 Full HD 1080p Plasma-tv met 600 Hz Sub-field Driving-technologie. De single layer-technologie zorgt ervoor dat de tv uitzonderlijk slank is en geen rand heeft. Dat geeft de PS8000 zijn strakke en minimalistische design. Bovendien sluit de tv hiermee naadloos aan op het LG-motto: ‘Advanced Technology Beautifully Hidden’. Naast zijn slanke en stijlvolle looks scoort de PS8000 uitstekend op beeldkwaliteit.

“Het single layer-concept heeft geleid tot een geheel nieuw paradigma in het ontwerp van plasma-tv’s”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist bij LG Electronics. “Mensen willen topkwaliteit-tv’s die volledig in harmonie zijn met hun interieur. Dat blijkt uit uitgebreid klantonderzoek. Met zijn geavanceerde features en spectaculaire, gestroomlijnde looks past de PS8000 perfect binnen elk stijlvol interieur.”

Het randloze single layer-design van de PS8000 is voor liefhebbers van minimalistisch design een droom die uitkomt. Wanneer ze uitstaat, heeft de stijlvolle tv het meeste weg van een zwarte, kristallen spiegel. De 2,5 millimeter brede glasrand vormt een reliëfloos kader. Dit maakt een traditionele facetrand overbodig en zorgt ervoor dat de PS8000 opgaat in zijn omgeving. De superslanke tv creëert de illusie een afbeelding te zijn, die geïntegreerd is in de muur. Daarbij heeft LG de tv ontwikkeld volgens het LG Crystal Art-concept.
Wanneer het toestel aangaat, creëren led-lampjes in de onderkant van het scherm een special effect: het lijkt alsof een waterstroompje langzaam vloeit richting de aan/uitknop die de vorm heeft van een dauwdruppel. De PS8000 heeft een 1080p Ultra Bright Panel. Dit zorgt voor kraakheldere beelden met diep-zwarte kleurtonen. Combineer dit met de Dynamic Contrast Ratio van 2.000.000:1 en de PS8000 staat garant voor bijzonder levendige en realistische beelden. Daarnaast heeft LG de tv voorzien van 600Hz Sub-field Driving-technologie die ervoor zorgt dat de tv met uitzonderlijke precisie reageert op beeldveranderingen. Vloeiende beeldweergave zonder enige vervorming is het resultaat. Daarbij heeft de PS8000 een uiterst snelle responstijd van maar liefst 0,001ms. Zo genieten consumenten van levensechte sportbeelden en actiefilms.

Ook op het vlak van kijk- en luisterervaring levert de PS8000 topprestaties. Zo heeft de tv een THX-certificering. Dit staat voor een ultieme kijkervaring door de combinatie van optimale beeld- en geluidskwaliteit, zoals vastgesteld door THX – de toonaangevende instantie op dit gebied in de filmindustrie. Filmstudio’s en mediaproducenten gebruiken verschillende standaarden. Daarom moet een tv voor elke film op maat ingesteld worden voor het bereiken van de ultieme kijkervaring. Bij elke film optimaliseert THX automatisch het beeld. Zo staan THX-gecertificeerde tv’s garant voor een optimale kijkervaring – exact zoals de filmproducent deze voor ogen heeft en zonder dat de gebruiker één enkele instelling hoeft te wijzigen. Het Dual XD Engine-beeldverwerkingssysteem van de PS8000 optimaliseert de beeldkwaliteit voor elke soort media. Speciale AV-standen zorgen voor een nog betere kijkervaring. Met één druk op de knop hebben gebruikers de keuze uit een film-, videogames- en sportstand.




De PS8000 is eenvoudig te verbinden met een breed scala van Bluetooth-apparaten. Dit opent een wereld aan tv-mogelijkheden en mediakeuzes. Zo kunnen gebruikers luisteren naar muziek of foto’s bekijken, die opgeslagen zijn op een uitwisselbare mobiele telefoon. Daarnaast kunnen ze een hoofdtelefoon via Bluetooth met de tv verbinden, zonder kabels die in de weg zitten. Net als de afstandsbediening decennia geleden, maakt ook Bluetooth voor tv’s nu een gestage ontwikkeling door. Deze technologie voorziet tv’s van een ongeëvenaard niveau in connectiviteit en mobiliteit – iets wat geen enkele andere interface kan. Wereldwijd is de PS8000 ook de eerste tv die HD DivX direct en eenvoudig kan afspelen via zijn USB 2.0-interface. Deze ondersteunt ook andere bestandsformaten, zoals JPEG en MP3. De PS8000 kan gegevens aflezen van uiteenlopende Bluetooth-apparaten, zoals externe harddisks en USB-memory sticks.

EDITORS' CHOICE