NIEUWS

Panasonic PT-D6000


Redactie AV & Domotica | 15 juni 2009
(Ingezonden mededeling)

De PT-D6000 serie biedt hoge prestaties en duurzaamheid voor de Europese verhuurmarkt en langdurige toepassingen

Wiesbaden, Duitsland, 5 mei 2009 – Panasonic Corporation heeft vandaag aangekondigd de eerste zending te hebben geleverd van zijn nieuwe hoogwaardige serie PT-D6000 professionele projectors. Het nieuwe assortiment projectoren met de DZ-modellen zijn de eerste die gebruik maken van de vierde-generatie, single-chip digitale lichtbehandelings (DLP) technologie. Deze biedt een lichtopbrengst van tussen de 6.000 en 6.500 lumen en een kwaliteit hoger dan die van Full HD – zonder dat daarvoor gebruik wordt gemaakt van de duurdere 3-chip DLP.

De professionele projectoren van de PT-D6000 serie zijn met name geschikt voor de AV verhuurmarkt en bieden nieuwe kansen voor de regiopartners van Panasonic in Europa. Lang AG (Duitsland), Sigma (Duitsland), Crambo (Spanje) en Utram (Frankrijk) vormen de eerste groep verhuur-klanten en kunnen daarmee hun klanten de kosteneffectieve single-chip DLP producten aanbieden in plaats van de duurdere 3-chip DLP units, zonder daarbij aan beeldkwaliteit in te boeten. De serie projectoren bestaat uit vier verschillende modellen (PT-DZ6710E, PT-DZ6700E, PT-DW6300ES en de PT-D6000ES) waarbij de PT-DZ6710 unit de hoogste beeldkwaliteit levert met een native WUXGA resolutie van 1920 x1200 pixels.

“De PT-D6000 serie is het bewijs van de grondige kennis van Panasonic van de markt voor professionele projectoren en onze deskundigheid op dat gebied. Wij zetten een nieuwe norm voor single-chip DLP-technologie,” aldus Hartmut Kulessa, Projector Marketing Manager Europa.
“Deze eerste leveringen tonen aan dat wij onze verplichtingen nakomen voor bestaande partnerships met een aantal belangrijke verhuurbedrijven: wij zorgen dat zij de beste oplossing kunnen bieden voor elke professionele toepassing. De PT-D6000 serie vormt een oplossing voor de veeleisende klant die een betrouwbaar apparaat wil hebben dat lang meegaat.De PT-DZ6710 is daarin de top, met innovatieve functies zoals de geometrische aanpassingsmogelijkheid voor gebogen ondergronden.”

De nieuwe 6000 serie vormt de weerslag van een significant nieuwe benadering van de single-chip DLP-technologie. Alle modellen in de PT-6000 serie zijn uitgerust met een dubbel lampsysteem en een Auto Cleaning Filter om de levensduur te verlengen. Het projector-assortiment heeft een uitermate robuuste DLP die de duurzaamheid garandeert. Hiermee is de serie de perfecte oplossing voor 24/7 toepassingen. De beeldkwaliteit wordt verbeterd door middel van een RGB-booster. Milieuvriendelijk Deze serie nieuwe Panasonic projectoren is tevens de eerste die in stand-by modus een stroomverbruik heeft van minder dan 0,5 Watt. Bovendien, in het kader van het continue milieuprogramma van Panasonic, maakt het bedrijf gebruik van productiemethodes die zo min mogelijk impact hebben op het milieu. Panasonic heeft het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen (zoals lood, cadmium en kwik) in zijn fabrieken verboden in navolging van de criteria van de Europese Richtlijn betreffende gevaarlijke stoffen (www.rohs.gov.uk/).
Bovendien wordt er in de verpakkingsmaterialen geen polyethyleen gebruikt. # # #


Over Panasonic

Panasonic Corporation is wereldwijd toonaangevend in de ontwikkeling en productie van elektronische producten met een groot scala voor consumenten-, zakelijke en industriële markten. De onderneming heeft zijn hoofdkantoor in Osaka, Japan, en realiseerde in het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2008 een netto omzet van 9,07 miljard yen (US$90,7 miljard). De aandelen van de Corporation zijn genoteerd op de beurzen van Tokyo, Osaka, Nagoya en New York (NYSE symbool: PC). Voor meer informatie over de onderneming en het merk Panasonic, kunt u de website bezoeken: www.panasonic.eu.


Over Professional Projectors and Displays Europe (PPDE)

De Business unit Professional Projectors and Displays Europe (PPDE) van Panasonic maakt onderdeel uit van de Panasonic Audio Visual Company Systems Europe (PAVCSE), een divisie van Panasonic Marketing Europe GmbH. De onderneming is toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling van video formats en basisproducten voor TV, radio en andere professionele AV-toepassingen, waaronder camera recorders, video recorders, monitors en mixers. PPDE bevat een breed assortiment plasma en projector producten voor professionele installaties en zakelijke toepassingen. www.panasonic.net/proplasma / www.panasonic-projectors.com

EDITORS' CHOICE