NIEUWSLogitech

Logitech for Business


Redactie AV & Domotica | 16 juni 2009 | Logitech
(Ingezonden mededeling)

Webcams geoptimaliseerd voor Microsoft Office Communicator

Amersfoort, 18 mei 2009 – Videogesprekken en –conferenties worden steeds belangrijker in het dagelijkse zakenleven. Logitech for Business kondigt daarom vier zakelijke webcams aan die zijn geoptimaliseerd voor Microsoft Office Communicator. De Logitech for Business webcams sluiten naadloos aan bij Unified Communications waarbij een centrale rol is weggelegd voor videoconferenties. Het resultaat is dat zakelijke prestaties verbeteren en de kosten dalen. Een ander voordeel: Logitech for Business heeft een positieve uitwerking op het milieu. Videogesprekken hebben immers een geringe impact ten opzichte van conventionele communicatiemethoden waarbij veel gereisd wordt.

Voor organisaties die wereldwijd opereren is het van levensbelang dat universele communicatiemiddelen zoals telefoon, fax, e-mail, instant messaging en videogesprekken zijn verenigd in één platform. Logitech for Business levert diverse ready-for-business webcams voor zowel kantoormedewerkers als mobiele professionals. Uiteraard bieden alle nieuwe webcams plug-and-play gemak voor optimale gebruikersvriendelijkheid.

De vier nieuwe Logitech business webcams zijn:
· Logitech® QuickCam® Pro 9000 for Business
· Logitech® QuickCam® S5500 for Business
· Logitech® QuickCam® Pro for Notebooks for Business
· Logitech® QuickCam® 3000 for Business

“Steeds meer organisaties zoeken nieuwe manieren om beter te kunnen concurreren in economisch onzekere tijden. Unified communications biedt een duidelijke oplossing voor bedrijven om te besparen op kosten en wereldwijd synergie te realiseren in de communicatie”, zegt Huib Ponssen, directeur van de Logitech product marketing afdeling voor zakelijke producten. “Een Logitech webcam toevoegen aan een Microsoft Office Communicator 2007 omgeving levert direct resultaat op. Benut de kracht van videogesprekken en organisaties kunnen flink besparen op reiskosten. Daarnaast is de inzet van de webcams ook bij uitstek geschikt om mensen beter samen te laten werken op alle mogelijke niveaus.”

“Logitech for Business webcams zijn verkrijgbaar onder de noemer ‘Optimized for Office Communicator’ en bieden alle voordelen van een volledig geïntegreerde communicatie-ervaring dankzij de hoogwaardige kwaliteit”, zegt Eric Swift, senior directeur van de Unified Communications Group bij Microsoft. “Door intensief samen te werken met Microsoft is Logitech in staat om gebruikers van Office Communicator 2007 nieuwe zakelijke voordelen te bieden. De effectiviteit van de communicatie neemt flink toe, zowel voor individuele werknemers als in groepsverband.”

Het is dé oplossing voor slimme organisaties die manieren zoeken om concurrerend te blijven in tijden van recessie. Bijvoorbeeld door te besparen op reiskosten. Logitech for Business webcams bieden de mogelijkheid voor medewerkers om op afstand te communiceren, ongeacht waar de personen in kwestie op dat moment zijn. Veelvuldig reizen om collega’s face-to-face te ontmoeten, is niet langer meer vanzelfsprekend. Met slechts één klik in Office Communicator 2007 start een videogesprek of videoconferentie. Met behulp van Office Communicator 2007 is het zeer eenvoudig om vergaderingen te plannen en direct inzage te krijgen in de beschikbaarheid van alle deelnemers. Dit is met name handig voor conferenties waarbij meerdere mensen aanschuiven, soms wel met tweehonderd deelnemers tegelijkertijd.

Om nóg makkelijker met klanten en collega’s real time te communiceren, zijn de Logitech for Business webcams voorzien van een optische breedhoek lens van Carl Zeiss® met superieure autofocus en een geïntegreerde microfoon. De webcams zijn voor zowel desktopgebruikers als mobiele professionals geschikt. Zo worden de Logitech for Business webcams geleverd met een bureaustandaard en een universele monitor clip voor bevestiging aan het scherm van een laptop / notebook.

De Logitech for Business webcams zijn verkrijgbaar als ‘Optimized for Microsoft Office Communicator producten’ en voldoen aan de UVC norm. Dit betekent dat de webcams op elke willekeurige computer aangesloten kunnen worden en dat er direct een videogesprek of –conferentie wordt opgestart.


Prijs en verkrijgbaarheid

Logitech for Business webcams zijn verkrijgbaar als ‘Optimized for Microsoft Office Communicator producten’. Hieronder vallen ondermeer de Logitech® QuickCam® Pro 9000 for Business (verkoopadviesprijs € 80,- exclusief BTW), Logitech® QuickCam® S5500 for Business (verkoopadviesprijs € 40,- exclusief BTW), Logitech® QuickCam® Pro for Notebooks for Business (verkoopadviesprijs € 80,- exclusief BTW) en Logitech® QuickCam® 3000 for Business (verkoopadviesprijs € 19,95 exclusief BTW).
Kijk voor meer informatie over Logitech for Business webcams op de website van Logitech: www.logitech.com/business

EDITORS' CHOICE