NIEUWS

Siemon MTP


Redactie AV & Domotica | 24 juni 2009
(Ingezonden mededeling)


Siemon, een toonaangevende leverancier van netwerkbekabelingssystemen, heeft zijn volledig vernieuwde lijn MTP plug and play-glasvezelkabels op de markt gebracht.


Het nieuwe systeem combineert optimale performance met zeer lage installatietijden en is daardoor bij uitstek geschikt voor de meest veeleisende datacenters.

De nieuwe, hoogwaardige glasvezelkabel is uitermate geschikt voor de huidige en nieuwe generatie datacenters en kan zowel de 10 Gb/s als de toekomstige 40 en 100 Gb/s-applicaties aan. De afgemonteerde en geteste plug and play-kabels van Siemon garanderen een optimale kanaaldoorvoer, zonder de fluctuaties in de prestatie die kenmerkend zijn voor kabels die in het veld zijn afgemonteerd. Het nieuwe kant-en-klare systeem kan op maat gemaakt worden en hoeft daarna alleen nog maar getrokken en aangesloten te worden. Hierdoor kunnen high-performance datacenters 75 procent sneller geïnstalleerd worden dan met traditioneel afgemonteerde kabels het geval is.

De plug and play-producten van Siemon zijn niet alleen snel te installeren; aangezien er geen afval afkomstig is van extra connectors, afmonteerkits en ander verbruiksmateriaal, zijn de Siemon-oplossingen bovendien milieuvriendelijk.

Het nieuwe systeem bevat ondermeer compacte ‘MTP-to-LC of MTP-SC-modules’, MTP pass-through adapterplaten en een uitgebreid assortiment afgemonteerde MTP-to-MTP en MTP-to-LC kabelsystemen. De lichte, ruimtebesparende en gemakkelijk te installeren plug and play-modules zijn aan de achterkant uitgerust met 12 glasvezel MTP-verbindingen, waardoor maar liefst 24 LC- of 12 SC-patch-verbindingen mogelijk zijn. Deze zijn op te zetten via een eenvoudige snap-in-installatie in de standaard Siemon RIC® glasvezelkasten en de VersaPOD™ verticale patchpanels. De modules bieden ruimschoots plek aan de adapters, waardoor de jumpers ook in een volgebouwde omgeving goed toegankelijk blijven. De diepte van de modules is beperkt gehouden, zodat de schaarse ruimte die normaal gesproken in glasvezelkasten voorhanden is optimaal gebruikt kan worden. Behalve de plug and play-modules heeft Siemon ook zogeheten ‘pass-through’ MTP-adapterplaten in zijn assortiment, die maar liefst 6 MTP-to-MTP-aansluitingen per adapterplaat aankunnen.

De plug and play-modules en -adapters van Siemon zijn compatibel met een groot aantal afgemonteerde kabelsystemen die gebruik maken van de dunne RazorCore™-kabel met 12-fibre MTP-connectors. Siemon heeft een aantal MTP-to-MTP-haspels ontwikkeld, die gemakkelijk af te rollen zijn en meteen aangesloten kunnen worden op de plug and play-modules en de MTP-adapterplaten. De haspels zijn verkrijgbaar in versies van 12 tot en met 144 glasvezeldraden (steeds in een veelvoud van 12), en in de lengte die de klant wenst. De haspels kunnen volledig naar de wens van de gebruiker geconfigureerd worden en leveren daardoor een optimale performance in een minimale ruimte.

Het nieuwe plug and play-kabelsysteem bevat onder andere nieuwe MTP-to-LC trunking assemblies; deze systemen maken de verbinding mogelijk tussen 12-fibre MTP connectorised RazorCore-kabel en duplex LC-connector-configuraties. Deze trunks kunnen geïnstalleerd worden met de MTP-adapterplaten, en bieden daardoor flexibele en directe MTP-to-LC patch-opties voor een groot aantal configuraties en kabellengtes.

Siemon heeft overigens ook een goedkope hydra-optie in zijn assortiment opgenomen. Hiermee kan MTP-apparatuur direct verbonden worden met een LC-aansluiting, normaal gesproken binnen een rack of kast. MTP-to-LC hydras kunnen rechtstreeks op een MTP-haspel aangesloten worden via een MTP-adaptor. Ze beschikken over maximaal 12 shielded LC (6 duplex) “pootjes”, waardoor het gebruik van glasvezel-jumpers tot het verleden behoort.
Alle plug and play-producten van Siemon zijn verkrijgbaar in multimode- (62.5/125, standard 50/125 en Laser Optimized 50/125) en singlemode-glasvezel. De kabels zijn verkrijgbaar in de categorieën ‘riser’, ‘plenum’ en ‘LSOH’.


Over Siemon

Siemon is in 1903 opgericht en is leverancier van high quality en high-performance databekabeling. Het hoofdkwartier van Siemon is gevestigd in Connecticut (VS). Daarnaast heeft Siemon kantoren en partners over de hele wereld. Het bedrijf heeft een van de meest complete productportfolio`s van koper- (unshielded en shielded twisted-pair) en glasvezelbekabelingssystemen. Siemon investeert veel in R&D en in de ontwikkeling van standaards voor databekabeling en heeft meer dan 400 patenten voor bekabelingsoplossingen. Meer informatie is te vinden op www.siemon.co.uk/nl

EDITORS' CHOICE