NIEUWS

LaCinema Rugged HD


| 12 juli 2009
(Ingezonden mededeling)

LaCinema Rugged HD: eerste mobiele HD-multimediaspeler

· Geniet van HD-films op elke HD-tv
· Met één kabel te verbinden met HD-tv via HDMI-aansluiting
· Gebruiksvriendelijke grafische interface
· Schokbestendig en ontworpen om mee te nemen

Parijs, 9 juli 2009 – LaCie introduceert de LaCinema Rugged HD – een multimedia hard drive met HD-functionaliteit. De LaCinema Rugged-productreeks omvat de meest compacte, betrouwbare en mobiele multimediaspelers die momenteel verkrijgbaar zijn. Met de nieuwe HD-functionaliteit is de LaCinema Rugged HD de eerste multimediaspeler in zijn klasse, die gebruikers in staat stelt HD-content op te slaan en af te spelen – op elke HD-tv in Full-HD 1080p-resolutie.

De LaCinema Rugged HD beschikt over 500 GB* aan opslagcapaciteit zodat gebruikers al hun favoriete tv-series en films kunnen opslaan en direct bekijken. Uiteraard behoren ook muziek afspelen en foto-slideshows bekijken tot de mogelijkheden. Door de uitwisselbaarheid met HDMI-apparaten hebben gebruikers met de LaCinema Rugged HD zowel onderweg als thuis toegang tot multimediafunctionaliteit.

De LaCinema Rugged HD is geschikt voor Mac- en pc-omgevingen en eenvoudig aan te sluiten op elke computer via een USB 2.0-kabel. Zodra de mediacontent op de LaCinema Rugged HD staat, is deze klaar om bekeken te worden op elk beeldscherm met een HDMI-aansluiting. Dit kan eenvoudig met de meegeleverde HDMI-kabel. Voor optimale beeldweergave ondersteunt het apparaat de meeste standaarden en HD-videocodecs (H.264, MKV, WMV9, MPEG-4). Zo kunnen gebruikers met de LaCinema Rugged HD eenvoudig genieten van HD-beelden in uiteenlopende bestandsformaten.

“Als het gaat om het bekijken van HD-content, is het lastig om een mobiel apparaat te vinden, dat beschikt over alle belangrijke opties en functionaliteit, zoals ingebouwde opslagruimte, ruime formatkeuze en geïntegreerde HDMI-connectiviteit”, zegt Christelle Dexet, Multimedia Manager bij LaCie. “De LaCinema Rugged HD biedt niet alleen een optimaal mobiel ontwerp, maar ook de mogelijkheid om grote hoeveelheden HD-content op te slaan en af te spelen, waar je ook bent.”

De LaCinema Rugged HD is ontworpen door Neil Poulton op basis van de veelgeprezen LaCie Rugged Hard Disk. De mobiele mediaspeler heeft een krasbestendige aluminium buitenkant, interne schokdempers en een schokbestendige rubberen rand om mediabestanden te beschermen tegen alledaagse ongelukjes. De LaCinema Rugged HD biedt het gemak van een centrale mediabibliotheek met geavanceerde grafische menu’s, instellingsopties en een afstandsbediening voor eenvoudige navigatie.

De LaCinema Rugged HD is uitwisselbaar met alle veelvoorkomende digitale bestandsformaten en biedt ruimte aan maximaal 700 films, 165.000 muzieknummers of 165.000 foto’s**. Beschikbaarheid De LaCinema Rugged HD is per direct verkrijgbaar via de LaCie Online Store.

*1 GB = 1.000.000.000 bytes. De totale bruikbare capaciteit varieert afhankelijk van omgeving (soms vijf tot tien procent minder)
** Gebaseerd op 700 MB per MPEG-4-film, 3 MB per JPEG-fotobestand en 3 MB per mp3-nummer. De waarden variëren vaak.


Voor meer informatie en prijzen: www.lacie.com/nl/products/product.htm?pid=11336

EDITORS' CHOICE