NIEUWS

Siemon Z-Max met Smart-Plug

| 24 augustus 2009
(Ingezonden mededeling)

Als onderdeel van het nieuwe Z-MAX™-systeem heeft netwerkbekabelaar Siemon nu ook de nieuwe serie categorie 6A-patchkabels op de markt gebracht. De Z-MAX-patchkabels zijn uitgerust met de exclusieve RJ-45 Smart Plug-connector, die een zeer nauwkeurig afgestelde printplaat (PCB) bevat. De categorie 6A-kabels presteren hierdoor optimaal, zowel in UTP- als in afgeschermde (shielded) configuraties.

Normaal gesproken zijn PCB’s alleen in outlets te vinden, maar Siemon heeft ze geïntegreerd in zijn Smart Plug. De uitstekende signaalregeling van deze PCB Smart Plug is perfect afgestemd op de Z-MAX-outlet. Als deze gepatenteerde technologie ingezet wordt als onderdeel van een end-to-end Z-MAX 6A-bekabelingssysteem, bereikt Siemon bovendien de hoogste performance-marges die tot nu toe gemeten zijn.

De Smart Plug is ontworpen met het zogeheten Zero-Cross™ afmontageprincipe. Met de Zero-Cross™-technologie vermijdt Siemon alle problemen die gesplitste en gekruiste paren met zich meebrengen; denk hierbij aan het verhoogde ruisniveau of de slechte gegevensoverdracht die je vaak terugziet bij de traditionele RJ-45-systemen die niet met een PCB zijn uitgerust. In traditionele RJ-45 insteekpluggen zijn de aderparen ongetwist aan de achterkant van de connector aangebracht en worden ze met een speciale tang (crimp tool) aan de connector afgemonteerd zodat ze aan de voorkant van de connector op de juiste kanalen worden aangesloten.

Met de nieuwe Z-Max Smart Plug worden de aderparen echter niet langer over de hele lengte van de connector uit elkaar gedraaid. Nu zijn de aders getwist afgemonteerd op de IDC-contacten achter op de plug, zodat de aders tot aan het contactpunt gedraaid blijven. De circuits op de printplaat verbinden de achterste contacten met de voorste. De voorste contacten worden al bij de vervaardiging in het PCB aangebracht, hetgeen de verschillen in hoogte voorkomt die je vaak ziet bij aders die met de tang afgemonteerd zijn in een traditionele RJ-45 insteekplug.
Wanneer de aansluitingen op de contacten niet consequent zijn aangesloten, kan dit leiden tot een ongelijkmatige krachten die ontstaan tussen de insteekplug en de outlet, en daardoor tot een slechtere prestatie. De Z-MAX categorie 6A-kabels zijn (backwards) compatibel met elke huidige standaard van de RJ-45 outlet, zijn verkrijgbaar in zowel de double-ended stranded-variant als in de single en double-ended solid-versie, en dat zowel voor UTP- als shielded configuraties.

De stranded UTP-patchkabels beschikken over een dubbel omhulsel, hetgeen leidt tot uitstekende prestaties op het gebied van alien crosstalk alsmede een verbeterde buigradius en flexibiliteit. De stranded shielded patchkabels gebruiken een hoogwaardige stranded kabel voor een optimale gegevensoverdracht en ruisonderdrukking. Alle Z-MAX-kabels zijn door hun doordachte ontwerp gemakkelijk naast elkaar te installeren, waadoor ze zelfs in de meest volgebouwde omgevingen te gebruiken zijn. Dit voordeel wordt nog in de hand gewerkt door het cantilever-ontwerp van het lipje, waardoor de schoen ook in een drukke omgeving goed benaderbaar is. Gekleurde, afneembare clips zorgen ervoor dat iedere kabel herkenbaar blijft, ook als hij aangesloten is. Behalve de Smart Plug-patchcords bevat Siemon’s Z-MAX end-to-end categorie 6A/class EA netwerkkabelassortiment nog de Z-MAX-outlet, die binnen de 60 seconden af te monteren is, zowel voor UTP- als voor shielded kabels. Bovendien bevat het assortiment de high-density modulaire patchpanelen, die 48 poorten in 1 eenheid van een rack of kast aankunnen, alsmede de hoogwaardige categorie 6A UTP en F/UTP-kabels.

Voor meer informatie over het categorie 6A Z-MAX-systeem en voor webinars, whitepapers, gedetailleerde specificaties, video’s, enz gaat u naar www.siemon.com/uk/zmax

EDITORS' CHOICE