NIEUWSHolborne

Sneek HiFi importeur Holborne Swiss Audio Instruments


Redactie HiFi.nl | 21 januari 2011 | Holborne

De Benelux heeft er een nieuw exclusief high end audiomerk bij. Sneek HiFi heeft het officiële importeurschap verworven van het High End Audiomerk Holborne Swiss Audio Instruments. Hoewel Holborne begon met hoogwaardige versterker heeft het bedrijf zich ook gespecialiseerd in het vervaardigen van het precisie-onderdeel binnen de high end hifiwereld: platenspelers en alle mogelijke bijkomende producten als armen en elementen.

Voor de analoog-liefhebber heeft Holborne de analog 1. In plaats van gebruik te maken van een subchassis wordt de analog 1 geheel van de ondergrond ontkoppeld door de platenspeler van uniek ontworpen voetjes. Een sensor zorgt voor het in- en uitschakelen van het loopwerk en het toerental kan gewijzigd worden zonder de bandaandrijving te moeten aanraken. De koolborstelloze motor zelf is sterk gelagerd en ingebouwd volgens een zwevend principe, waardoor het loopwerk stil is. Het hoogwaardige magnetische ontlaste robijnlager draagt het massieve uit Acryglas vervaardigde draaiplateau. Deze platenspeler is leverbaar in de kleuren Bird’s Eye Maple, Indian Rosewood en Mineral Stone en als instapmodel in Raw Black. Eventueel kunnen deze finishes ook in een gepolijste versie worden geleverd. De prijs voor een complete Holborne analog 1 (inclusief voeding en arm) begint bij 4050 euro.


Foto: Analog 1

Passend bij de platenspeler heeft Holborne een uniek type toonarm ontwikkeld en in productie genomen. Deze toonarm kent een unieke éénpuntslagering die zorgdraagt voor het elimineren van een axiale werking, wat een flinke verbetering in het geluid oplevert. De gedempte arm die uit hoogwaardig carbon vervaardigd wordt rust op een massief edelstalen basis en kent veel instellingsmogelijkheden en kan dus worden afgemonteerd met vrijwel ieder element. De Holborne Dualpivot MKII toonarm is leverbaar vanaf 1950 euro. Holborne heeft ook het hoogwaardige low-output moving coil element MC-1 (0,4 mV) in het assortiment opgenomen. De MC-1 kent een adviesverkoopprijs van 950 euro.


Foto: MC-1 element

Om de keten vanaf het element naar de versterking compleet te maken heeft Holborne een gemakkelijk toe te passen phono voorversterker op de markt gebracht. Voor 1250 euro verzekert de puristische muziekliefhebber zich van een gebruiksvriendelijke phonopre. De Phono1 hoeft namelijk een automatische herkenning van het ingangssignaal dat vanaf ieder willekeurig MC element afkomstig is en past daar de juiste instellingen zelf op toe. Om de laatste stap in de keten van bron naar luidspreker te overbruggen, is er ook nog de geïntegreerde versterker.


Foto: CA-270 versterker

De hybride Holborne CA-270 versterker is leverbaar in een uitvoering mét en zonder ingebouwde buizen phonotrap. Met een vermogen van maar liefst tweemaal 75 échte Watts biedt deze versterker kracht genoeg om de meeste luidsprekers van signaal te voorzien. De CA-270 wordt geleverd met een afstandsbediening en is leverbaar vanaf 5000 euro. Verder heeft Holborne nog diverse accessoires leverbaar zoals een bijpassende platenpuck, naaldwegers en nog veel meer.

EDITORS' CHOICE