‘De schakel tussen digitaal en analoog’


Redactie HiFi.nl | 11 februari 2011 | Van Medevoort

Van Medevoort introduceert de DA-466 stereo D/A converter. Hoogwaardige onderdelen van audiofiele kwaliteit zijn toegepast om het digitale signaal in meest optimale resolutie weer te geven. Deze dac is ontwikkeld voor het opwaarderen van cd speler of cd loopwerk.

Deze tweekanaals 24bit/192kHz D/A converter heeft 6 ingangen. Drie SPDif ingangen omschakelbaar voor diverse aansluitingen. Er is een Q-Link, unieke I2S ingang voor de beste aansluiting van bijvoorbeeld de vM CT460 cd transport. En zelfs twee USB ingangen, elk met eigen converters. Alle disciplines hebben een eigen vM Super Clock en voedingen.

Meer en meer muziekliefhebbers gebruiken de computer als muziekbibliotheek. Er zijn veel “audioformaten” waarmee een muziekbibliotheek wordt gevuld. De beste kwaliteit zijn WAV bestanden die gelijk zijn aan de originele cd en niet gecomprimeerd. Het is vaak heel efficiënt maar helaas is er veel verlies bij het omzetten van het digitale signaal van de Media Player of computer naar de analoge versterker. Nu is er een oplossing voor de veeleisende muziekliefhebber, een D/A converter die er voor zorgt dat de echte hifiliefhebber kan blijven genieten van zijn muziekcollectie in de best mogelijke weergave op zijn “analoge” audio installatie.

Ongeacht welk ingangsformaat word aangeboden, de a-synchrone SRC laat de DAC chip altijd op zijn meest optimale frequentie en resolutie werken. De vM DA466 is volgens Van Medevoort de beste en meest toekomstgerichte schakel om twee totaal verschillende, maar onontkoombare audio technieken, zowel kwalitatief als kwantitatief, optimaal te kunnen integreren en combineren: digitaal en analoog. De vM DA466 is verkrijgbaar voor 2990 euro.

EDITORS' CHOICE