NIEUWSKharma

Kharma Ceramique Final Surround Edition


Redactie HiFi.nl | 16 februari 2011 | Kharma

De Ceramique luidspreker-lijn van de Nederlandse luidsprekerfabrikant Kharma International wordt na een productieperiode van dertien jaar stopgezet en wordt binnenkort vervangen door de nieuwe Elegance lijn. Een Final Surround Edition van de Ceramique sluit de lijn momenteel af.

Ceramique
Dertien jaar geleden introduceerde Kharma de keramische driver in haar luidsprekers en daarmee ook bij het publiek. De Ceramique heeft veel prijzen en ervaring opgeleverd. Als producent van high-end audio heeft Kharma deze ervaring gebruikt voor haar zoektocht naar perfectie en vernieuwing. Dat resulteerde tot een nieuwe lijn luidsprekers, waardoor de Ceramique nu na bewezen diensten wordt vervangen door een nieuwe lijn, Elegance genaamd.

Elegance
Als opvolger van de Ceramique lanceert Kharma binnenkort de Elegance lijn. Voor de Elegance heeft Kharma nieuwe composiet drivers van carbon ontwikkeld. Als eerste zal de Elegance dB7 verkrijgbaar zijn. De speakerlijn wordt in de toekomst uitgebreid met nieuwe modellen, een surround set, een versterker en kabels.

Speciale Final Edition set
Om het einde van de Ceramique in stijl af te sluiten komt Kharma met een speciale exclusieve Final Surround Edition. De complete set bestaat uit twee luidspeakers van de Ceramique 2 collectie, twee surround speakers, een centerspeaker en een subwoofer. De Final Edition is voorzien is van diamanten tweeters. Prijs voor de complete set is 88.000 euro.

HiFi.nl heeft van Kharma een uitnodiging gehad om de Ceramique te komen beluisteren, dus daar leest u binnenkort meer over op deze site. Uiteraard zijn wij ook erg nieuwsgierig naar de nieuwe Elegance serie en zullen ook die zodra de kans zich voordoet aan een test onderwerpen.

MERK

EDITORS' CHOICE