Fusie art`s audio & Audio Excellence


Redactie HiFi.nl | 18 februari 2011 | Wilson Benesch

Met ingang van april 2011 voegen art`s audio in Naaldwijk en Audio Excellence in Zevenbergen hun activiteiten volledig samen in een nieuw bedrijf: art`s Excellence, gevestigd in Zevenbergen.

Dat betekent voor de klanten van art`s audio de grootste verandering. Zij moeten hun "winkel om de hoek" gaan missen. “Ja, dat is een keus die we moesten maken toen we besloten om onder één dak verder te gaan”, legt Arthur Venis uit. “Het pand in Zevenbergen biedt meer mogelijkheden voor uitbreiding, dus daar is de keus op gevallen.”

Er mag dan in Naaldwijk wel een winkel sluiten, die in Zevenbergen is van plan dat verlies ruim goed te maken. “Wij (Kees Jan Lankhaar, Arthur Venis en Jan Verlegh – red.) werkten al veel samen, deelden een visie en wilden dezelfde dingen doen. Waarom dan niet 1 en 1 bij elkaar optellen en samen verder gaan?”, vraagt Venis zich retorisch af. “Tezamen beschikken wij over veel kennis, kunde en nu ook flexibiliteit.”

Het nieuwe bedrijf, sinds jaar en dag al Linn LP12 specialist, kent een aantal speerpunten waarop de drie vennoten zich gaan richten. Op audiogebied zal met name de streamingtechnologie en alles wat daarmee samenhangt de volle aandacht krijgen. Met de samenvoeging komt er ook een enorme hoeveelheid kennis op één locatie beschikbaar op gebied van netwerken, internet, software applicaties, maar ook van besturingssystemen als Crestron bijvoorbeeld. Daarnaast importeert art`s Excellence de luidsprekers van Wilson Benesch en Harbeth. 

“Streaming is niet nieuw, maar is wel hard groeiende”, vertelt Venis. “Bovendien komt er meer bij kijken dan het inpluggen van luidsprekers en het opleggen van een cd’tje. Je hebt te maken met netwerken, interfaces, iPads, besturingssystemen: het vereist nieuwe vaardigheden. Tezamen hebben wij die kennis echter uitgebreid in huis. Bij ons kun je bovendien ook voor zaken buiten ‘geluid’ terecht, want we zijn ook Crestron-dealer. Wil je dus dat niet alleen je audio en video per iPad of touchpanel bediend kunnen worden, maar wil je ook je verlichting in huis via je touchpanel regelen? Geen probleem. Wij verzorgen volledige technische oplossingen.”

Uiteindelijk zal het bij art’s Excellence dus vooral om streaming draaien. “We verkopen sowieso al weinig cd-spelers meer”, zegt Venis. “Terwijl ons assortiment in streaming steeds breder wordt.”

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nodige aanpassingen van de huidige lokatie in Zevenbergen. Het doel is dit na de zomer helemaal afgerond te hebben. 

art`s Excellence
Looierij 11
4762 AM Zevenbergen
T +31(0)168 335180 / +31(0)174 610090
E info@artsexcellence.nl
W www.artsexcellence.nl 

De webwinkel is hier te vinden.

EDITORS' CHOICE